Hirdetés

Repülés közben tanulnak a jövő drónjai



|

Mindezt a Qualcomm új technológiája teszi lehetővé - a navigációs processzor csupán 12 grammos.

Hirdetés

Az idei CES-en a drónok is nagy számban és arányban voltak jelen, az egyik legérdekesebb újdonságot pedig a Qualcomm mutatta be

Hirdetés

A Snapdragon Flight Drone Platform legújabb verziója ugyanis lehetővé teszi a repülésszabályzást, továbbá a valósidejű gépi tanulást. 

A gépi tanulással a drónok önállóan képesek ismeretlen területen repülni, az AI-nak hála pedig tudnak valamit követni vagy akadályokat elkerülni. A Qualcomm újítása azonban fejlettebb, és azt is megérti, hogy mivel találkozik repülés közben - ezután pedig repülési útvonalat készít. 

A CES-en egy demópályán is bemutatta a rendszer tudását a vállalat - a fejlesztés azért fontos, mert beltérben és GPS nélkül is használható. 

A Snapdragon navigációs processzor mindössze 12 grammos, vagyis egy AAA akkunál is könnyebb. Minden művelet és számítás a drónon, ezen a processzoron történik. 

Mivel a világ kormányai egyre jobban igyekeznek szabályozni a drónhasználatot, ezért egyre fontosabb, hogy a drónok képesek legyenek önállóan és biztonságosan repülni. 

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szerint 2015 vége óta 670 000 drónt regisztráltak - ez elég sok, elvégre az elmúlt 100 évben ember vezette légijárműből 320 000-et vettek fel a rendszerbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.