Hirdetés

Computex 2009: megérkezés Tajpejbe



|

A PC World és a geeks.hu kiküldött tudósítójának beszámolója.

Hirdetés

Ajtótól ajtóig majdnem egy teljes napot vett igénybe az utazás, de legalább eseményektől mentesen zajlott minden. A legnagyobb „gondom” az volt, hogy véletlenül a másik bangkoki repülőtér térképét töltöttem fel a GPS-re. Sajnos Amszterdamon keresztül volt a csatlakozás, így bár a Budapestről induló gép 9:10-kor szállt fel, 16:45-kor nagyjából ugyanott voltam, mint indulásnál.

20090602-computex-1nap-01.jpg


De a lényeg az, hogy helyi idő szerint 15:03-kor végre megérkeztem Tajpejbe, így semmi sem állhat a kedden kezdődő Computex 2009 helyszíni tudósítás útjába. Az alábbi KML fájlokkal Google Earthben pontosan megnézhető a gépek útvonala. BUD-AMS, AMS-BKK, BKK-TPE. (Érdemes a Placemark icons megjelenítést kikapcsolni a KML fájlokon belül). A repülőtérről többféleképpen is Tajpej központjába lehet jutni, a taxi mellett van busz és gyorsvasút is. Úgy döntöttem, hogy most buszozom, hazafelé pedig vonatozom majd. A hatalmasra nőtt város elég érdekes képet mutat; a külső részeken gyakorlatilag csak lepukkant házak, gyárak és gyárkémények váltják egymást. Néhány kivétel akad csak, a szállodák és néhány banképület, irodaház. Útközben a Foxconn – valószínűleg – telephelye mellett is elhaladtunk.

20090602-computex-1nap-02.jpg


Viszont az érdekes, hogy elég kevés angol nyelvű feliratot látni. Bár szerencsére a metróban ezzel pont nincs gond, így a szálloda és a TWTC között nem lehet eltévedni, illetve az utcai térképek is segítik a tájékozódást. Este, ha minden jól megy felteszek még pár Taipei 101 képet, hogy aztán holnaptól az IT újdonságoké legyen a főszerep.

20090602-computex-1nap-03.jpg

Kíváncsi további Computex 2009 hírekre? Kattintson:
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.