Hirdetés

DTS tablet, tekerős óra és mozgó RoG torony - Computexet robbantott az Asus



|

A Zen-jelzés minden termékkategóriába beszivárgott az Asusnál. Zen AiO, tablet, telefon, óra, ráadásul mindenből új modellt is kapunk.

Hirdetés

Nem válogatott az Asus, minden termékkategóriában nagyot lépett előre és bemutatott egy sor újdonságot. Az evolúciós haladás mellett kaptunk néhány érdekességet is. Az egyik fő vonal a Zen-jelzés megjelenése volt több kategóriában is és érdekes módon a tablet-rész kiemelt szerepet kapott a bemutatón.

Hirdetés


Zen AiO – asztali gép újragondolva

Az egybegépek igen lassan terjednek Magyarországon, amelynek javarészt a magas ár az oka, de említhetnénk a vastag, kevésbé előnyös dizájnt, a gyengébb kijelzőt vagy a limitált teljesítményt is. Nos, a Zen AiO-nál mindezt igyekezett kiküszöbölni az Asus és egy elegáns, mégis nagyon erős gépet alkotott. A Zen AiO 22 és 24 colos kivitelben érkezik és brutális teljesítményre lesz képes. A fém ház egy keretmentes IPS kijelzőt tartalmaz, mögötte pedig a még be sem jelentett Intel Skylake Core i7-S asztali(!), alacsony fogyasztású CPU dolgozik, mellette már DDR4-2133-as RAM (akár 32 GB), GeForce GTX 960M és egy PCIe 3.0 NVMe SSD, amely akár 512 GB-os is lehet. Érdekes hír, hogy ODD már egyik modellben sem lesz, ahogy az érintésérzékeny felület sem alapértelmezett, de az USB 3.1 C mellett gigabites LAN lesz, amely a legtöbb asztali gépnél azért még elvárás. Amit nem tudtunk kideríteni, hogy pontosan mennyiért és mikortól lesz kapható. Várhatóan a Skylake processzor bejelentése után nem sokkal bárki megveheti majd.


ZenPad

A tablet front igen zajos megújuláson ment át, az új eszközök pedig a 7 és 8 colos ZenPad. Az előző generáció kinézetére hajazó, leginkább kis táskának, retikülnek tűnő tablet minőségi anyagból készült és fogása is stabil. A hátlap sokféle színben elérhető és nagy újdonság, hogy cserélhető lesz. Ez a divatozás miatt fontos, a hasznos része pedig az, hogy egy akkumulátoros hátlap is kapható lesz, amellyel 15 órára tolható ki az üzemidő. Belül a legújabb, x3-as Intel Atom Z3580 dolgozik és elsőként kapott a ZenPad DTS minősítést is.


ZenFone Selfie

Az új ZenFone a még mindig nagyon népszerű selfie üzemmódra megy rá, így az előlapi 13 MPixeles kamera saját vakut is kap. Az 5,5 colos, full HD kijelzős telefont egy Snapdragon 615 SoC hajtja és a szoftveres részt is úgy alakították, hogy a fotózást helyezték előtérbe, így a HDR, a bőrszín tónusának javítása és egyéb finomságok alapértelmezettek. Az árat persze még itt sem lehet tudni, de azt már sikerült kiderítenünk, hogy hazánkban is kapható lesz, választhatunk majd hozzá sokféle, betekintőablakos tokot és várhatóan az ára sem a felsőkategóriában fog indítani.


ZenWatch 2

Alig telt el pár hónap, máris itt az új Asus okosóra, amely Android Wear-re épül és variálható, hogy 49 vagy 45 mm-es házban csatoljuk-e fel kezünkre. Mindehhez 18 szín közül választhatunk, így egyedi lehet a Gorilla Glass 3-mal védett, IP67-es (értsd: vízálló) óránk. A kijelző egyébként AMOLED, a Face Land appal pedig egyedi háttérképet készíthetünk. A szemünk azonban biztos az oldalsó gombon fog megakadni, ám mielőtt még valaki arra gondolna, hogy ez az Apple Watch mintájára multifunkcionális, sajnos ezt most még nem tudtuk kipróbálni. Az új Android Wear OS-sel várhatóan sok mindenre lesz képes a „korona”, de a teljes funkcionalitás kipróbálásához még várnunk kell egy keveset. Érdekes még a töltés, amely mágneses és az ígéretek szerint villámgyorsan és kényelmesen feltölthető vele az okosóra.


RoG mindörökké

A RoG külön figyelmet kapott már a sajtón is, pedig alapvetően a Zen-szériákról volt szó. A RoG notebookok, alaplapok és komponensek közül a legérdekesebbek az új gaming monitorok voltak, de láttunk Skylake-re frissített GR8 konzol PC-t is, valamint egy RoG-certified InWin házat, amely egy gombnyomásra szétnyílik és kifordul belőle a komplett PC. Borzalmasan látványos az átalakulás, ráadásul nem holmi egyedi és egyszeri dizájnról van szó: limitált példányszámban, de ez a ház megvásárolható lesz.


A RoG másik fontos újdonsága, hogy hamarosan RoG-hitelesített komponensek is megjelennek a piacon több gyártó kínálatában is: lesz RoG-hitelesített ház, tápegység, hűtő, memória és még folytathatnánk. A következő Asus-állomás a Computexen a Skylake-hez készült alaplapok lesznek, melyeket működés közben is kipróbálunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.