Hirdetés

Visszatért a Google TV a Computex-en



|

A Google TV feltámad hamvaiból? A Honeywld Technology reményei szerint igen.

Hirdetés

Egy Marvell dual-core ARM Cortex-A9 processzorral ellátott, Android 4.0-ás szoftveren alapuló Google TV box van készülőben, bár korábban már temették ezt a vonalat. A set-top box a szerdai, Taipei-ben megrendezett Computex-en került szóba, ahol a Honeywld Technology eladási menedzsere, Bryant Lui beszélt a készülékről. Elmondása szerint az eszköz érdekessége, hogy egy - jelenleg még fejlesztés alatt álló - alkalmazás segítségével egyszerűen szinkronizálhatjuk vagy streamelhetjük majd az Android 4.0-s szoftverrel ellátott készülékünkön lévő multimédiás tartalmakat a Google TV-vel.

A technika hasonlít az Apple TV-nél látottakhoz, ahol az iPad és iPhone tartalmait vetíthetjük ki a TV képernyőre, illetve a Samsung táblagépein is elérhető egy ilyen funkció, bár utóbbi nem a Google TV szoftveren alapul. A Honeywld set-top box kezelőfelülete egy kis lejátszót, illetve egy pár ikont tartalmaz majd a böngésző megnyitására, valamint az olyan gyorslinkekhez, mint a Picasa és a Youtube. A box júliustól lesz kapható Tajvanban, de mivel a cég mindössze 30-40 alkalmazottjával nem tud belevágni a világkörű értékesítésbe, a Computex-en igyekszik befektetőket találni. A készülék 4 GB tárhellyel, 1 GB DDR3 memóriával, egy MicroSD kártyaolvasóval, valamint egy HDMI és egy Ethernet porttal lesz felszerelve, illetve opcionálisan Wi-Fi-vel is forgalomba kerülhetne.

Fix ára egyelőre nincs a terméknek, de Liu elmondása szerint 95-120 dollár közötti összegre számíthatunk. A Google TV első verziója már elbukott a Sony Internet TV és a Logitech Revue set-top box személyében, aminek hatására az Intel ki is lépett a TV piacról. Időközben azonban a Marvell belevágott az Android-alapú szoftverek fejlesztésébe, ennek köszönhető, hogy a Honeywld set-up box Marvell ARM processzort kapott. Vajon kemény fába vágta a fejszéjét a Honeywld Technology, vagy rátalált az aranytojást tojó tyúkra? Beszámolunk még erről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.