Hirdetés

Vákumcsöves erősítő iPodhoz



|

Munkatársunk jelentésében érdekessé- geket szedett csokorba a Computexről.

Hirdetés

0608_nagy.jpg
Nincs olyan alaplapgyártó, amely ne mutatta volna be az új, a jövő év elején megjelenő, 45 nanométeres, 1033 megahertzes külső órajelű Intel CPU-k (Penryn) fogadására felkészített, a DDR2 mellett már 1066 megahertzes DDR3 memóriákat is támogató chipsetre épülő újdonságait - előző bejelentkezéseink során jópárat be is mutattunk. Az Intel az új alaplapi lapkakészletek premierjét a Computexre időzítette. Szakítva a hagyományokkal, nem három számmal, hanem egy betűvel és két számmal jelöli újdonságait. A középső hármas - tehát x3x a szintaktika - a közös pont. A hét tagot számláló családból most hivatalosan csak kettőt mutattak be, de nem is Tajpejben lennénk, ha az alaplapgyártóknál már nem jelentek volna meg a további darabok is.

Hivatalosan a P35-ről és a G35-ről tudhatunk, amelyek az integrált videóvezérlőben különböznek egymástól - a G-ben van ilyen. Ha a maximális sávszélességet vesszük figyelembe, akkor DDR3 memóriával az újdonságok 17 gigabájtnyi adat megmozgatására képesek másodpercenként. A G35 videóvezérlője már a DirectX 10 kompatibilis, Graphics Media Accelerator 3500. Ez elég izmos HD tartalmak megjelenítéséhez, és HDMI csatlakozója is lehet. Az új North Bridge-ekhez új South Bridge is jár, mely ICH9 névre hallgat sé 12 USB 2.0-ás, 6 PCI Express X1 eszközt, illetve 6 SATA meghajtót támogat. Mi több, ezekben debütál az Intel Turbo Memory (Robson) szolgáltatás asztali gépben. Képünkön az MSI standján kiállított konfigurációban pont ennek a kiegészítő kártyája látható.

 

 

robson.jpg

 

 

Mégis, mire gondolhattak?
Azért az ember lát olyan termékeket is, melyekkel kapcsolatban egy kérdés fogalmazódik meg benne: "Mégis, mire gondolhattak?" Vákumcsöves erősítő iPod-hoz.

 

 

csovesipoderosito.jpg

 

 

A Shuttle visszatért
A small form factor barebone gépeiről híres Shuttle úgy tűnik, visszatért! Csinos apróságaik új sorozatai zömmel már az Intel új lapkakészleteire épülnek, mely alól az AMD Athlon X2-t kiszolgálók képeznek csak kivételt. A különböző felhasználói igényeket eltérő sorozatokkal próbálják kiszolgálni. A házimozizást a D'vo család - képünkön - távirányítóval, HDMI kimenettel és 7.1-es hangkártyával hivatott szolgálni. A nappaliba, vagy igényes irodába a Glamor sorozatot szánják, míg az igazi "hardcore" PC-seket a Prima család gépei szolgálják. A gigabites LAN, az ujjlenyomat-olvasó a legtöbb gépben az alapfelszereltség része.

 

 

shuttle.jpg

 

 

Biostar VR8603TS21
A Biostar NVIDIA GeForce 8600GTS alapú kártyájában két szempontból is érdekes. Egyfelől a hűtése egész meglepően csendes, másfelől az alkalmazott technológia dinamikusan változtatja a GPU órajelét és feszültségét is.

 

 

biostar.jpg

 

 

Munkatársunk az egyetlen jelenlévő magyar tudósítóként mesél a 2007-es Computexen szerzett tapasztalatairól:
Letöltés MP3 formátumban

 

Forrás: Computerworld Online

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.