Hirdetés

Videokártya a számítógép tetején



|

Hibrid VGA-hűtő, FreeSync HDMI-n keresztül, USB gyorstöltő Quick Charge 2.0-val.

Hirdetés

Félidejéhez érkezett a kedden megnyílt és szombaton véget érő Computex 2015 kiállítás, kollégánk ma sem felejt el érdekes helyszíni információkkal jelentkezni. Sajnos nem lehet ott mindenütt, nézzünk néhány mások által felfedezett érdekességet!

Hirdetés


Videokártya a számítógépház tetején

A gamerek jókora tábora szereti látványossá tenni a számítógépét, népszerűek az üveg oldalfallal rendelkező házak, továbbá a LED-es belső hangulatvilágítás. A DeepCool által most leleplezett GamerStorm Nephrite ház eltéveszthetetlen érdekessége, hogy a videokártyát nem a ház fő rekeszébe kell tenni, hanem a tetején lévő rekeszbe kell befogatni. Ez nyilván nagyon látványos lehet, ha szépen világító grafikus hardverről van szó, még a legnagyobb VGA-k is elférnek a rekeszben.

(Forrás: TechPowerUp)


A videokártya tetőre dobása lehetővé tette a ház vastagságának jelentős csökkentését, így a Nephrite fő rekesze körülbelül akkora, mint egy modern játékkonzol. Ebből sejthetően a ház csak mini-ITX alaplapokat képes fogadni, de akár 120 mm vastag processzorhűtőt is be lehet szerelni. A vízhűtés is megoldható. Nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül majd piacra a DeepCool villantós háza.

 

USB-s gyorstöltő állomás

A modern okostelefonok és táblagépek amilyen gyorsan merülnek, olyan lassan tölthetőek. Szerencsére egyre több modell támogatja a gyorstöltési eljárásokat. A Magic-Pro nevű vállalat most egy igazi hétköznapi hőst jelentett be a kütyübolondoknak: a Power Station Super 4 egy USB-kimenetes töltő, amely támogatja a Qualcomm Quick Charge 2.0 gyorstöltést.


A négy darab kimenettel ellátott termék 65 dollárért még ebben a hónapban piacra fog kerülni, ennyi pénzért a dobozában található lesz egy autós töltő, továbbá egy Quick Charge-barát microUSB kábel is.

(Forrás: Engadget)


Hibrid videokártyahűtő a Powercolortól

A nagy és tiszteletet parancsoló videokártyákra ugyanilyen kaliberű hűtés kell. A Powercolor bemutatta a Devil Hybrid Cooloing Solution névre keresztelt termékét. A grafikus processzorról a vízhűtés vezeti el a hőt (120 mm-es a radiátor), míg a feszültségszabályozó modul szellőztetéséről egy magas hőmérséklet esetén bekapcsoló ventilátor gondoskodik.

(Forrás: TechPowerUp)


A termék önmagában valószínűleg nem lesz kapható, a Powercolor egy AMD Radeon R9 290X kártyára szerelve mutogatta a prototípust. Az AMD olyan két hét múlva jelenti majd be a Fiji GPU-val szerelt új videokártyáját (vagy videokártyáit), a hűtő valószínűleg ezekre szerelve fog csak kereskedelmi forgalomba kerülni.


AMD FreeSync HDMI-n keresztül

Az AMD FreeSync egyelőre csak DisplayPort csatolón keresztül működik. Ez a belátható jövőben megváltozhat, ugyanis az AMD és Realtek demózták a HDMI-n keresztül való működést. A művelethez nem volt szükség hardveres módosításokra, csak egy új meghajtóprogramra a videokártya, továbbá egy frissített firmware-re a monitor részéről. A dinamikus képfrissítési frekvencia remélhetően hamarosan bekerül majd a hivatalos HDMI szabványba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.