Hirdetés

3 újdonság, amit várunk az idei Computexen



|

Komoly bejelentésekkel készülnek a gyártók nyár elejére és sok új eszköz is lesz - mi ezeket várjuk a legjobban.

Hirdetés

A Computex komponens és IT-szinten legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az év eleji CES, bár hozzá kell tennünk, hogy a két kiállítás szépen megférnek egymás mellett. A Computex előnye, hogy sok olyan terméket is bemutatnak a gyártók, amelyek már kézzel fogható, működő és sorozatgyártásba került (vagy az előtt álló) eszközök. Némi körbenézés után az is jól látszik, mire szavaztak idén a gyártók, mely technológiák, termékkategóriák fogják a főszerepet játszani ősszel, amikor beindul a nagy hardverdömping. Már nem egészen egy hónap van csupán az idei Computexig, így a pletykagyártó IT oldalak és elemzők is rákapcsoltak, plusz sok-sok prezentációból szivárgott ki néhány dia, amelyek fontos bejelentésekről árulkodnak.
 

Hirdetés


Intel Skylake

Az Intel az elmúlt években többször is megcsúszott a tik-tak stratégiával, de most már semmi nem állhat a Skylake útjába. Az új processzor komoly előrelépést ígér: új mikroarchitektúra, új platform, kiforrott 14 nm-es gyártástechnológia és fejlettebb szabványok. A PC-gyártóknak is fontos ez az újdonság, akik egészen biztosan már javában készítik új generációs gépeiket az Intel új platformjára építve. Hacsak nem lesz valami hihetetlen nagy meglepetés, a trend továbbra is a hosszabb üzemidő, ventilátormentes hűtés, vékonyabb készülékház és legalább egy leheletnyit erősebb integrált GPU.

 


Az első diák már ki is szivárogtak az új CPU-k bevezetéséről, de azért még 100 százalékosra nem vennénk a Skylake computexes megjelenését, mert más pletykák éppen arról szólnak, hogy az Intel nem engedi kiállítani a Skylake-es gépeket, ezekkel augusztusig, az amerikai IDF konferenciájáig várni fog.


AMD Carrizo és új Radeonok

Az AMD háza tájáról is komoly bejelentések várhatók. a Carrizo központi egységről már sok mindent tudunk, az AMD fejlesztői rengeteget dolgoztak vele, de kész gépet, teljesítményteszteket, üzemidőket stb. még nem láttunk. Jó adag esély van rá, hogy a Computexen több gyártó is bemutatja Carrizo-ra épülő eszközeit.
 


A Radeonok fejlődése ijesztően megtorpant, de az AMD azt ígéri, nyáron jön az új generáció, sőt, jövőre nagyon nagyot fog ugrani a Radeonok teljesítménye. A bemutatás előtt álló Radeon R9 300-as GPU-k továbbra is 28 nm-en készülnek, ennek ellenére az előzetes hírek szerint a sebesség jelentősen javulni fog, miközben az árak nem emelkednek. Reméljük, a Computexen bizonyítja is mindezt az AMD és a kártyapartnerei. A következő lépésről azt lehet tudni, hogy 14 nm-es GPU-kra épül majd, de azt már most biztosra vesszük, hogy ebből működő demóeszközt vagy több részletet még nem fogunk megtudni az idei Computexen.


Viselhető „okosságok” és okosotthon

A Smart biztosan tarolni fog a Computexen, ezen belül is a viselhető okoseszközök, fitnesz karkötők, órák és úgy nagyjából minden, amire rá lehet sütni, hogy okos. Titkon nagyon reméljük, hogy sok névtelen gyártó mutat majd be Apple Watch klónt, amelyek megszólalásig hasonlítanak majd az eredetire, de valami trükk mindenhol lesz majd.
 


Az okosotthon is nagy robbanás előtt áll. Tippünk szerint a hálózatos gyártók éppen ezen a téren hoznak majd ki sok-sok új eszközt és központot, így már nem is igazán a Wave 2-es ac routerek lesznek a középpontban, hanem a „felokosító szettek”, amelyeket akár DIY magánaakcióban telepíthetünk otthon, hogy aztán telefonunkkkal, táblagépünkkel vezérelhessük a mosást, a hűtőt, bármit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.