Hirdetés

4K-s felbontással és 144 Hz-es képfrissítéssel érkezik az ASUS 38 hüvelykes gamer monitora



|

Nagy durranást tartogatott a Computex 2023-ra az ASUS ROG termékcsalád.

Hirdetés

Javában zajlik a tajvani Computex 2023 kiállítás, ahol a PC World ezúttal személyesen is jelen van, hogy első kézből adhassunk hírt az olyan izgalmas bejelentésekről, mint például a Corsair forradalmi PC-építő platformja, a Cooler Master Street Fighter-tematikájú hűtői vagy az ASUS ROG termékcsalád folyékony fémmel támadó Matrix videokártyája.

S ha már a ROG-nál tartunk, a népszerű gamer márka egy különleges monitorral is meglepte a Computex népét, amely a gyártó szerint a világ első 38 hüvelykes, 4K-s felbontású és 144 Hz-es képfrissítéssel felvértezett megjelenítője.

Hirdetés

A prémium szegmensbe szánt PG38UQ természetesen minden földi jóval fel van szerelve, amit egy ilyen szörnyetegtől elvárhatnak a vastag pénztárcájú játékosok. Az IPS-panelre épülő megjelenítő arzenáljában így VESA DisplayHDR 600 tanúsítványt, a DCI-P3 színtartomány 98%-os lefedését, az Nvidia G-Sync és AMD Freesync Premium Pro technológiák támogatását és 1 ms-os (GTG) válaszidőt találunk.

A PG38UQ Display Stream Compression (DSC) támogatást élvező DisplayPort 1.4 kapcsolattal bír, valamint egy HDMI 2.1 csatlakozó és egy USB hub is helyet kapott rajta, míg a tetején egy tripod-foglalatot alakítottak ki a tervezők. A monitor megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert, de bizonyára nem lesz olcsó mulatság.  

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.