Hirdetés

A fél szobád átöleli az ASUS ROG új hajlított OLED gamer monitorja



|

49 hüvelyken terpeszkedik az ASUS ROG PG49WCD.

Hirdetés

A tajvani gyártók szempontjából még a ténylegesnél is nagyobb jelentőséggel bír a Computex 2023, hiszen hazai rendezvényként nincs ennél otthonosabb terep számukra az újdonságaik bemutatására. Nem csoda hát, hogy az ASUS is alaposan rákészült az expóra, és több terméket is leleplezett a kiállítás alkalmából.

A cég játékosokat célzó márkája, a ROG a világ első, 38 hüvelykes méretben készülő 4K-s gaming monitorja mellett egy letaglózóan hatalmas hajlított megjelenítőt is elvitt a showra a PG49WCD modellszámú QD-OLED szörnyeteg képében.

Hirdetés

A 49 hüvelykes óriás szintén a gamerek szimpátiájára gyúr, 5120 x 1440 pixeles felbontással és 144 Hz-es képfrissítéssel. A 16:9-es képarányú panel 1800R-es görbületi értékkel öleli át a szemlélőt, a repertoárjából pedig nem hiányzik az AMD Freesync Premium technológia támogatása sem, amely az alacsony késleltetési idejű (0,03 ms), screen tearing-mentes játékról hivatott gondoskodni.

Az ASUS sajtóközleménye nem említi, hogy a rivális Nvidia G-Sync is támogatott lenne, ezért úgy tűnik, hogy erről le kell mondaniuk a vásárlóknak. Cserébe viszont van 10-bites színmélység és 99%-os DCI-P3 színskála lefedettség, amivel a PG49WCD megkapta a VESA Display HDR True Black 400 tanúsítványt is.

A DisplayPort 1.4, HDMi 2.1, valamint USB 3.2 Gen 1 Type-A és Type-C portokkal felszerelt monitor további érdekessége a nagy méretű hűtőbordára és az OLED panelben alkalmazott grafénra épülő egyedi ROG hűtésrendszer. Ez a gyártó szerint megvédi a képernyőt a beégéstől, a Uniform Brightness beállítással pedig a fehér tartalmak megjelenítésekor automatikusan korlátozza a csúcsfényerőt a szemünk védelmében .

Az ASUS ROG PG49WCD megjelenési dátumát és árát cikkünk megírásáig nem árulta el a cég.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.