Hirdetés

ASRock: Z170-es alaplapok és gamer router az újdonságok között



|

Az ASRock már a Computex kezdete előtt megvillantott néhány érdekességet.

Hirdetés

Néhány gyártó már a Computex kezdete előtt megvillantotta, hogy milyen érdekességeket kíván kiállítani. Így tett az ASRock is, amely érdekes alaplapokkal kezdett. 

Hirdetés

Egyre nagyobb az érdeklődés a Skylake processzorok iránt. Ezekre egy kicsit még várni kell, az viszont biztos, hogy új lapkakészlet és új alaplap szükséges hozzájuk. Ezeknek az újdonságoknak a része a Z170 is, az ASRock pedig két ilyen alaplapot is mutatott: a Z170 Gaming K6-ot és a Z170 Extreme7-et. 

 

Z170 Gaming K6

A Z170 Gaming K6 nem csak ASRock, hanem Fatal1ty logót is tartogat. Az LGA1151-es foglalat hasonló a Z87-nél és Z97-nél látottakhoz, és visszatér a platformra a Killer hálózati vezérlő is. Az M.2 slot mellett SATA Express is van, és természetesen kezeli az alaplap a DDR4-es memóriamodulokat. 

 

A Fatal1ty felirat sem hiányzik

 

Z170 Extreme7

A két alaplapból a Z170 Extreme7 lett az érdekesebb, és egyenesen három M.2-es slottal büszkélkedhet. A kisebbik testvéréhez hasonlóan Purity Sound 3 alaplapi audiót kínál, ami vélhetően egyenlő a Realtek ALC1150-nel. Ugyancsak az első olyan fogyasztói alaplapok egyike, amelyek már támogatják a DDR4-es memóriákat, és nem csak kisebb felhasználói csoportokat céloznak meg. 

 

Már DDR4-es memóriákat fogad

 

Router a gamereknek

Az ASRock gamerekre szakosodott részlege nem csak egereket és egérpadokat dob majd a piacra. Ezúttal egy olyan routerrel állt elő, amelyet a játékosoknak szán. A G10 egy olyan útválaszó, amely 802.11ac-n keresztül 4T4R kapcsolódást tesz lehetővé. 

 

Új vizeken az ASRock

 

Ez a gyakorlatban 1733 Mbps-os kapcsolatot jelenthet. Sajnos egyelőre nem igazán lehet PC-be való 4T4R Wi-Fi kártyával találkozni, de az effajta routerek a fejlődés előjelei lehetnek, és nagyobb sávszélességet ígérnek a vezeték nélküli hálózatokhoz. 

 

Szerintetek mennyi idő lesz, mire a Skylake processzorok és a DDR4-es memóriák kellően elterjednek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.