Hirdetés

Computex 2009: Intel újdonságok



|

Az Intel a Computex első napján mutatta be a Montevina frissítését.

Hirdetés

A CULV (Consumer ULV) futó processzorok a bejelentéssel párhuzamosan már javában futnak különböző notebookokban, így túl nagy újdonságot nem jelentenek, mint ahogy a normál Core 2 Duo vonal új, 3,06 GHz-es csúcsmodellje sem világrengető dolog.


A CULV processzorok mellé egy új lapkakészlet is érkezett, GS40 néven, amely főleg az olcsóbb noteszgépekbe kerülhet majd, és több hasznos „integrált” funkcióval is rendelkezik: például HD filmek dekódolásának hardveres gyorsítás valamint HDMI natív támogatása. Bemutattak két új WiFi adaptert is, WiFi Link 5300/5100 néven, amelyek közül a nagyobbik már a 450 Mbps-os 802.11n szabványt is támogatja.

20090603-intel-montevina-computex-2009.jpg


A következő újdonság a My WiFi Technology, ami az Intel személyi hálózati (PAN – Personal Area Network, azaz direkt konkurrencia például a Bluetoothnak) megoldása. Szerencsére My WiFi hálózat és normál WLAN egyszerre üzemeltethető, és az előbbihez egyszerre akár nyolc eszköz csatlakozhat. Használatához a most bejelentett 5100/5300-as adapterre lesz szükség.


A netbook kategóriájú újdonságok között egyrészt megnézhettük a Pine Trail platformot működés közben (ez a mai Atom-alapú megoldás utóda), valamint a Moblin nevű, netbookokhoz tervezett operációs rendszer béta változatát is.

Kíváncsi további Computex 2009 hírekre? Kattintson:
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.