Hirdetés

Dizájn-győztesekkel indít a Computex



|

Apple Watch-verő órával, gyerekeknek készült színfelismerővel és halomnyi, dizájnos eszközzel indít a 2015-ös Computex. Mindent kipróbálunk!

Hirdetés

Hivatalosan ugyan csak holnap indít a (CES után) legfontosabb informatikai kiállítás, de már ma is sok újdonságot mutattak meg zárt ajtók mögött. Az idei show legizgalmasabb témája várhatóan az IoT lesz, vagyis a dolgok internete, de külön kiemelik az okos otthont, a 3D-nyomtatást és a mobilokat is. A száraz adatok is elég szépen mutatnak, tekintve hogy 1702 cég állít ki több mint 5 ezer standon az elkövetkezendő 4 napban. Az első konferencia sem csak a statisztikákról szólt, az iF is megnevezte a dizájndíjas termékeket, melyek közül holnap emeli ki az aranyérmeseket.

Hirdetés


Intel: Az NDA vajon mi?

Noha a Skylake körül egyelőre nagy a csend, az alaplapgyártók már nem bírnak magukkal és mivel az ASRock Z170 Extreme7 nyert is egy iF díjat, ezért ki is állították. Az LGA1151-es lapon már DDR4 DIMM-foglalatok vannak és három M.2 slot is várja az NVMe SSD-ket, akár RAID-kiépítésben is.


Dizájnváltás a routereknél, biztonsági eszközöknél

A routereknél végre valahára váltanak a gyártók és az eddigi, unalmas dizájn helyett új, látványos kialakításra térnek át. A BR-6288ACL az EdiMax elegáns megoldása, ami inkább hasonlít egy vékony antennára, mintsem egy komplett routerre, de a mini parabola antennára hasonlító EnGenius EnStation is jól mutat a lakásban.


A Smanos K1 SmartHome DIY Kit egy 50 eszközig bővítető okosotthon biztonsági rendszer, amellyel otthonunkat „okosíthatjuk fel”. Fontos újdonság, hogy az egyszerű telepítés és beállítás mellett ezek az eszközök kicsik és jól is néznek ki. Funkciójuktól függetlenül egységesen kerek, fém oldalú, miniatűr hengerek, melyeket okostelefonnak, távolról is vezérelhetünk.


Egyszerű és okos kiegészítők

A dizájndíjasok között van a beszédes elnevezésű In Case of Emergency Ring, amely nem más, mint egy gyűrű NFC chippel ellátva. A különböző méretekben kapható gyűrűket felprogramozhatjuk például saját információinkkal, vagy a baleset esetén értesítendő személy adataival, de megtaníthatjuk NFC-s ajtózárunk nyitására is. A gyűrűk IP68-as besorolásúak, vagyis mindenféle behatásnak ellenállnak.


A Mozbii egy színfelismerő stylus, vagyis képes bármilyen tárgy, rajz stb. színének felismerésére. A kifejezetten gyerekeknek készült eszközzel csak egy gombnyomás felismerni az adott színt, a megfelelő Android- vagy iOS rajzprogram pedig máris beolvassa az információt és átváltja a színt.


Az anti-Apple Watch

Az Apple Watch nagyon sok mindent tud, ezért a Noodoe éppen ennek ellenkezőjét kínálja, remélvén, hogy ezzel nagy tömegeknek lehet vonzó. Az egyszerű kinézetű okosórát telepakolták az obligát érzékelőkkel és egy kijelzővel is, a lényeg azonban a hozzá készült app, amelyben bármilyen funkciót a saját igényeink szerint állíthatunk össze.


Megtervezhetjük, hogy mit hogyan mutasson az óra, mit figyeljen, mikor riasszon (üzenetek, hívások), sőt, a telefon kamerájával beolvasott szöveget vagy képet az app átalakítva fel is tölti az órára, így egyedi grafikáink is lehetnek. Az ex-HTC-s John Wang által alapított Noodoe óra reményeik szerint az okosórák Lego-ja lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.