Hirdetés

Életet menthet az NFC-s gyűrű



|

Újabb netbook az ASUS műhelyéből, külső merevlemeznek tűnő windowsos PC.

Hirdetés

Csütörtök estére lankadt egy kicsit a lendület a Computex 2015 kiállításon, mostanra úgy tűnik a legtöbb nagy gyártó ellőtte a puskaporának nagyját. Csemegézzünk az érdekes apróságok között!

Hirdetés


Életet mentő NFC-s gyűrű

Az NFC technológiát a fogyasztók többsége az érintés nélküli mobilfizetéssel azonosítja, bár igazából bármire használható, amely minimális vezeték nélküli kommunikációt igényel. Ilyen például a Bluetooth-os hangfalak okostelefonokkal való összepárosítása, de régebben a telefonnak utasításokat adni képes, programozható okosmatricákat is sokat reklámozták a gyártók.

(Forrás: PCWorld)


Íme egy újabb kreatív felhasználási mód: a Keydex NFC Ring egy modelltől függően többé-kevésbé elegáns megjelenésű gyűrű, amely akár életet is menthet. A hamarosan 25 dollárért piacra kerülő kütyühöz járó alkalmazással megadhatjuk a fontos egészségügyi információinkat, az orvosi ellátást nyújtó személy pedig egy sima NFC-s okostelefonnal hozzáférhet ezekhez. Csak oda kell tartania a mobilját a gyűrűhöz, mire megjelenik egy sima webcím, amelyet a böngészővel megnyitva elolvashatja a megadott információkat. Ezen felül a gyűrű például okosajtók kinyitására, okostelefonok zárolásának feloldására is bevethető.


Újabb netbook az ASUS-tól

Az elmúlt napokban embertelen mennyiségű új terméket bejelentett ASUS továbbra sem tett le a netbookokról, még ha már nem is divatos használni a kifejezést. A vállalat standján megcsodálható EeeBook E202 lapos teljesen passzív hűtést kapott, a processzora egy négymagos Intel Pentium N3700.


Az apró laptopba 11,6 colos és 1366×768 pixeles TN kijelző került, a memóriája 4 gigabájt, a háttértár szerepét pedig egy 500 gigabájtos merevlemezre osztotta az ASUS. A láthatóan Windows 10 rendszerrel piacra kerülő EeeBook E202-be meglepően sok port került: USB 2.0, USB 3.0, USB Type-C, microHDMI, kártyaolvasó. A webkamerája sejthetően csak VGA felbontású, de legalább a Wi-Fi vezérlője ac-szabványú. A piacra kerülésének részletei egyelőre nem ismertek, de 200 dollár környékén valószínűleg sokaknak tetszene a 210 mm vastag és 1,2 kilogrammot nyomó hardver.


Windows 10 mindenen

A Microsoft már régóta plántálja, hogy márpedig a Windows 10 szinte mindenen futni fog, most sikerült is kisebb meglepetést okoznia a cégnek. A Quanta Compute Plug nevű termék valamiféle fali adapternek tűnik, tulajdonképpen az is: HDMI segítségével összeköthető a nappaliban lévő tévével, instant kiokosítás céljából. Elméletileg távirányítóval, illetve a Cortana segítségével hangutasításokkal is vezérelhető. Egyelőre nem világos, hogy a Windows 10 melyik verziója fut rajta, pontosan mire képes.


A Foxconn Kangaroo már egy hangyányival kevésbé szokatlan: egy külső merevlemez méretű számítógépről van szó, Intel Cherry Trail lapkakészlettel, ujjlenyomat-olvasóval, továbbá egy állítólag 6 órányi üzemidőt lehetővé tevő akkuval. A hardverrel teljes értékű számítógéppé lehet alakítani a tévénket, bár a számítási teljesítmény terén nyilván lesz megkötés.


A Quanta Compute Plug és Foxconn Kangaroo pontos specifikációit egyelőre homály fedi, csakúgy mint az árukat és megjelenési idejüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.