Hirdetés

Hibrid folyadékhűtéssel és IoT-képes tápegységgel újít a CRYORIG



|

A Hybrid Liquid Cooling termékek a processzor környékén is hűvöset csinálnak.

Hirdetés

Az idei Computexen a CRYORIG bemutatta a Hybrid Liquid Cooling (HLC) hűtőinek a következő generációját, illetve egy érdekes, Internet of Things-képes tápegységet is villantott. Az A40, az A40 Ultimate és az A80 hűtők a léghűtést és a folyadékhűtést kombinálják, míg az okostápot okostelefonról lehet vezérelni, bárhonnan. 

Hirdetés

 

Hibrid hűtők

A CRYORIG A szériás HLC termékei a folyadékhűtés egyik érdekes problémáját hivatottak megoldani. Ez effajta hűtésnél sokszor gondot jelenthet a légáramlás hiánya, ami viszont nagyobb meleget hoz a CPU környékén. A gyártó hőtérképes demója alapján a hibrid hűtés megoldja ezt a problémát, ugyanis a környéken 10 Celsius-fok fölötti értékkel is csökkenti a hőmérsékletet, amivel a memóriák és még a videokártya is jól járnak. 

 

Hibrid

 

Természetesen az alacsonyabb hőmérséklet a ház belsejében nagyobb stabilitást eredményez a rendszernek, hosszabb élettartamot a benne lévő hardverelemeknek, és több lehetőséget a tuningolásra. Külön beállítható, hogy a légáram a memórát, a GPU-t vagy a VRM-területeket célozza. A ventilátor egyébként 70 milliméteres, PWM-vezérlésű, és 3000-es fordulatszámú. A hibrid hűtők idén nyáron válnak elérhetővé, és Intel 2011(v3), 1366, 115x, AMD FM1/FM2, AM2/AM2+, AM3/AM3+ foglalatokat támogatnak. 

 

A különbség

 

Az okosabb tápegység

A CRYORIG Pi gyakorlatilag egy okostápnak is nevezhető, ugyanis Internet of Things-képes lett. Ennek köszönhetően nem gond a Wake on LAN és Wake on WAN funkciók használata sem. A gyártó megoldása közvetlenül vezérli a tápegység és az alaplap ki- és bekapcsolási utasításait, így semmilyen konfigurációra nincs szükség, csak egy Wi-Fi-jelre. A PC így bárhonnan elindítható a távolból (okostelefonról is), majd folytatható akár a fájlok megosztása is egy áramszünet után. A vihar előtt távolról is kikapcsolható a gép, és persze akkor, ha valamilyen érzékeny jellegű tartalmat hagytunk megnyitva otthon. 

 

Internetre kötött táp

 

A Pi széria a jövőben képes lehet a ventilátorsebesség szabályozására, az energiafelhasználás nyomon követésére és a PSU egészségének a monitorozására - mindezt pedig egy mobilos appon belül tudja majd jelenteni. A 80+ Gold és Platinum minősítésekkel rendelkező sorozat 660, 860 és 1000 wattos kiadásban készül, és 2016 nyarán jelenik meg. 

 

Ti tennétek egy próbát egy IoT-képes táppal? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.