Hirdetés

Inteles és AMD-s Inspiron gépekkel támad a Dell



|

Új laptopokkal, hibrid és minden-egyben gépekkel frissített a Computexen a Dell.

Hirdetés

Az idei Computexen a Dell meglehetősen sok új gépet mutatott be, amelyek mind az Inspiron családba tartoznak. Vannak 5000-es és 7000-es szériából származó laptopok, minden-egyben PC-k és asztali gépek is. Külön érdekesség, hogy a felhasználók ismét választhatnak az AMD és az Intel processzorai között. 

Hirdetés

 

Inspiron laptopok és hibridek

Az Inspiron 5000-es sorozatba 14, 15 és 17 hüvelykes kijelzővel szerelt gépek tartoznak, és Intel, valamint AMD processzorokkal választhatóak. AMD-oldalon a Carrizo kódnevű A szériás APU-k jutnak szóhoz, míg az Intel oldalán a Braswell vonal. A két nagyobb képernyő full HD-s érintőkijelzővel is kérhető. Ezeknek a laptopoknak a vételára 449 dollártól indul fölfelé. 

 

Inspiron laptop

 

Az Inspiron 15 7000-be már nem lehet AMD CPU-t kérni, viszont a hagyományos laptop kialakítás mellett létezik belőle hibrid notebook is. Ezt laptop, táblagép és álló módban is lehet használni. A 15 hüvelykes kijelző alatt egy Intel Core i7-es processzor rejtőzik, az üzemidő pedig 8 óra 54 perc egy feltöltéssel. Ennek ellenére a gép vastagsága 20 milliméter alatt maradt, és június 23-tól kapható Amerikában, 550 dolláros áron. 

 

Minden-egyben és asztali PC-k

AMD-t és Intelt viszont szintén lehet választani a Dell új minden-egyben Inspiron 3000-es sorozatához. Ezen belül az Inspiron 24-hez AMD Carrizo vagy Intel Braswell processzor kérhető, a 23,4 hüvelykes, full HD-s képernyő mellé. A kisebb modell az Inspiron 20 nevet kapta, 19,5 hüvelykes képernyőt, és nem rendelhető AMD chippel. A két gép vételára 449 és 329 dolláron alakul. 

 

Minden-egyben PC

 

Miközben az Inspiron Small és Micro asztali gépek Intel lapkával dolgoznak, addig jó hír az AMD szerelmeseinek, hogy a 279 dollártól induló Inspiron Desktop a rivális gyártó megoldásaival is kérhető. 

 

Asztali megoldás

 

Nem mostanában volt, hogy a Dell AMD processzorokat kínált a gépeiben. A Carrizo lapkák azonban igen komoly előrelépést jelentenek üzemidő tekintetében a régi A szériás processzorokhoz képest. Ezen felül a grafikus teljesítmény is sokat fejlődött. 

 

Miniben

 

Ti vennétek új PC-t AMD APU-val? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.