Hirdetés

Júliusra csúszhat az AMD Bulldozer bemutatója



|

A hírek szerint a első modellek teljesítményével probléma adódott, így a bemutató csúszik.

Hirdetés

Az elmúlt héten kaptak szárnyra azok a hírek, melyek szerint az AMD Bulldozer bár bemutatkozik június elején, az első processzorok csak valamikor a harmadik negyedévben kerülnek a piacra. A legfrissebb jelentések szerint az AMD-nek a bemutatót is el kell halasztania, így az első FX szériás CPU-k csak júliusban mutatkozhatnak be.

 

Az első lapkákkal, amelyek az új Bulldozer architektúrára épülnek, teljesítménybeli problémák adódtak, ezért az AMD-nek javítani kell a processzorok sebességén, hogy azok kellőképpen teljesítsenek a riválisokkal szemben. A Zambezi kódnevű processzorok 32nm-es gyártástechnológiával készülnek, és az AM3+ foglalatba elsőként négy-, hat- és nyolcmagos változatokban lesznek illeszthetőek.

 

A fentiek alátámasztják a korábbi beszámolókat, melyek szerint a tajvani alaplap-gyártók elmondták, hogy bár a 900-as szériára épülő alaplapok eladásra készek, a mérnökeik eddig csupán tesztelésre szánt CPU-khoz és lebutított mintapéldányokhoz, valamint Phenom II processzorokhoz jutottak a fejlesztések során. Emiatt egyes tajvani vállalatok az alaplapok megjelenésének elhalasztását fontolgatják, ugyanis értelmetlennek látják piacra dobni a 900-as szériás termékeket Bulldozer-alapú CPU-k hiányában.

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.