Hirdetés

Lapos és elképesztően erős az Aorus X5 gamer laptop



|

A Gigabyte újabb modellel bővítette a gamer laptopjainak sorozatát.

Hirdetés

Az Aorus állítása szerint a világ legerősebb vékony gamer laptopja a vadi új X5-ös notebook, amely a Computexen debütált. Az Aorus első hallásra talán kevésbé ismert név, de ha hozzátesszük, hogy a Gigabyte gamereket megcélzó külön divíziójáról van szó, akkor már sokkal tisztább a kép. 

Hirdetés

A gyártó a játékosoknak szánt notebookok piacán már eddig is jelen volt, egy hatalmas, 17,3 hüvelykes X7 és egy kisebb, 13,9 hüvelykes X3 Plus géppel. Az X5 pont a két méretkategória közé érkezik, ugyanis 15,6 hüvelykes képernyőt kapott. 

 

Valójában Gigabyte

 

Csupa erő

A panel 2880 x 1620-as felbontást kínál, maga a ház pedig 390 x 272 x 22,9 milliméteres, és 2,5 kilogrammot nyom a mérlegen. Ez egy ultrabookhoz mérten nem lenne olyan jó adatsor, de ha figyelembe vesszük a specifikációkat, akkor inkább elképesztő. Belül egy Intel Core i7-5700HQ processzor dolgozik, 3,5 GHz-es órajelen, és akár két NVIDIA GeForce GTX 965M videokártya is elfér a házban. Alapból 8 GB RAM jár a laptophoz, de ez 32 gigabájtig bővíthető. 

Az adattároláshoz három SSD-t és egy HDD-t vehetünk igénybe, amelyek a legjobb esetben háromszor 512 gigabájtos és egyszer 2 terabájtos méretűek lehetnek. 

 

A teljesítményéhez képest kifejezetten lapos

 

Komoly gamereknek

Bár egyes gamer laptopokhoz képest a dizájnt visszafogottnak is nevezhetnénk, igazából nem lehet rá komolyabb panasz. A billentyűzet természetesen háttérvilágított, vannak makrós gombok is. Az X5 ráadásul külön díjat kapott a Computexen. 

 

Komoly notebook, így természetesen nem hiányzik a háttérvilágítás

 

A gép támogatja az NVIDIA G-Sync technológiáját is, így még kevesebb az esély a lagra vagy az akadozásra. Természetesen az Aorus X5 nem olcsó, ilyen teljesítménnyel és ehhez hasonló csomagolásban nem is lehetne. Az alapkonfiguráció ára 2299 dollár. Az X5 érkezése mindenesetre remek hír a vérbeli játékosoknak, elvégre az X3 adott esetben kicsi lehet, a hatalmas X7-re viszont csak kevesen állnak készen. Ezúttal remek átmenetről van szó, amit még cipelni sem lesz nehéz. 

 

Ti vennétek hasonlóan erős gamer laptopot? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.