Hirdetés

Leviszi a fejedet a ROG új, játékokhoz fejlesztett monitorjának frissítési sebessége



|

Az ASUS almárkája ultragyors frissítéssel csavarná el a gamerek fejét.

Hirdetés

Javában pörög a nyári szezon legfontosabb számtástechnikai szakvására, a Computex 2023, amelyen az ASUS bemutatta a Republic of Gamers, azaz a ROG almárka legújabb gaming monitorát.

Az ASUS ROG Strix XG258QN kijelzőt ugyan csak valamikor az idei év során - várhatóan az utolsó negyedévben - teszi globálisan elérhetővé, de már most meg lehetett nézni, hogy mit fog tudni a 24,5 hüvelykes képátlójú - az ASUS kommunikációjában 25 hüvelykesnek nevezett - megjelenítő.

A gyártó a gaming monitor mellett bemutatta a ROG Swift PG38UQ és a ROG Swift OLED PG49WDCD monitorokat is, ezek azonban "csak" 144 Hz-es képfrissítésre képesek, míg a ROG STrix XG259QN maximális frissítési rátája 380 Hz.

Hirdetés

A monitor lelke a már említett 24,5 hüvelykes IPS panel, amelyhez VESA DisplayHDR 400 tanúsítvány is jár, 1080p natív felbontás és 1 ms (GtG) válaszidő mellett. A csatlakozókból sincs hiány, került rá két USB 3.2 Type-A csatlakozó, egy 3,5 milliméteres jack, de DisplayPort 1.4 és HDMI 2.0 is került rá. Hiányzik viszont a beépített hangszóró és az USB-C csatlakozás lehetősége.

A monitor alapjáraton 360 Hz-en ketyeg, ezt azonban egészen 380 Hz-ig fel lehet húzni, ha szükséges. A képernyő emellett támogatja az AMD FreeSync Premiumot, a képszakadás (image tearing) elkerülésére. Emellett került bele változó frissítési rátájú (VRR) Adaptive Snyc, illetve az ASUS saját ELMB-sync technológiája is, ami a háttérvilágítás visszafogásával csökkenti a stroboszkóphatást, miközben kompatibilis a VRR-megoldással.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.