Hirdetés

Minden, amit tudni akartál a Windows 10-ről, vége az USB-nek - Computex összefoglaló



|

Összefoglalónkban visszatekintünk a hét és a Computex érdekes eseményeire.

Hirdetés

A gyártók termékbejelentései már a Computex kezdete előtt megindultak, és a megnyitó után nem sokkal megismerhettük a dizájndíjasokat is. Milyen érdekességek történtek még a rendezvényen? Az összefoglalónkban bemutatunk párat - persze a lista közel sem teljes az elképesztő mennyiségű újdonságok miatt. 

Hirdetés

 

Az NVIDIA nagyágyúja

Az NVIDIA rögtön hétfőn leleplezte a nagy durranását, vagyis hivatalosan is bemutatta a GeForce GTX 980 Ti-t. Az új kártya közel Titan X szintű teljesítményt nyújt, de sokkal olcsóbban, így ésszerű, de hihetetlen teljesítményű választás lehet minden gamernek. 

 

Nagyon erős

 

Röviddel ezután feltűnt egy szoftverfejlesztőknek szóló kit is, a GameWorks VR. Ez azt hivatott segíteni, hogy a virtuális valóság grafikája a jövőben még élethűbb legyen, és lehetőleg soha ne találkozzunk akadozással vagy szaggatással a VR-es álomvilágban. További jó hír a gyártótól, hogy a G-Sync végre a laptopokba is eljut

 

A Thunderbolt 3 végleg lemoshatja a pályáról az USB-t

Az Intel rengeteg hihetetlen dolgot mutatott be a Computexen. Ilyen volt például a hétköznapokba hamarosan megérkező vezeték nélküli töltés, azonban még ettől is érdekesebb lett az új Thunderbolt 3 szabvány. Az USB-C csatolófelülettel ellátott port nem csak, hogy az USB 3.1-et támogatja teljes körűen, de a DisplayPort 1.2-vel, a PCI Express harmadik generációjával és a sima Thunderbolttal is tökéletesen kompatibilis. A valaha volt eddigi legsokoldalúbb és leggyorsabb kábel lesz, amelynél végre az árkérdésnek is pontot tettek a végére. Ezzel egyszerre az is bebizonyosodott, hogy az Apple tökéletesen tisztában volt az Intel USB-vel kapcsolatos jövőbeli terveivel, amikor az új MacBookra egyetlen USB-C portot tett. Jó eséllyel örökre feledésbe merülhet a régi USB csatlakozó. 

 

A jövő kábele

 

USB-C-s pendrive-ja pedig már több gyártónak is van, így például a Kingstonnak. Tőlük kaptuk meg a héten a világ legkisebb 128 gigabájtos flash meghajtóját is. 

 

Svédasztal a gamereknek

A játékosok egészen hihetetlen mennyiségű újdonságnak örülhettek az idei rendezvényen. A Corsair például a kanapégamereket vette célba a nappaliba szánt HTPC-jével és az ágyból működő perifériáival, illetve voltak külön egerei és mechanikus billentyűzetei a gyártónak (a Cougar megoldásáról pedig még a kávé is lefolyik).

A moddereknek rengeteg hihetetlen házat mutattunk (első és második rész), a DeepCool pedig csinált egy házat, aminek a tetejére lehet elhelyezni a videokártyát - igazán látványos. 

 

Nem túl hétköznapi

 

A G.Skill billentyűzetet, egeret, headsetet, memóriát és tápegységet is villantott, amivel rengeteg kategóriát lefedett

Nagyon erősnek és ígéretesnek bizonyult az Aorus pont jó méretű gamer laptopja, amely hihetetlen teljesítményt garantál. Hasonlóan biztató az Acer Predator 8 gamer tablet is, bár ez egyelőre kissé titokzatos

 

Mindent a Windows 10-ről: árak, gépigény, megjelenés

A Microsoft a Computexet látta tökéletes alkalomnak arra, hogy minden hiányzó információt közöljön a következő operációs rendszeréről. Immáron mindent tudunk, az árak, a gépigény és a megjelenés dátuma is tisztázva lett. Remek hír, hogy frissítés után a tiszta telepítés is megoldható lesz

 

Már nem kell sokat várni

 

Nektek mi tetszett a legjobban? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.