Hirdetés

Nevet módosít az Intel



|

A Montevina platform a Centrino helyett a Centrino 2 nevet kapja.

Hirdetés

A notebookgyártók szerint a vásárlók számára nem teljesen tiszta a Centrino név jelentése mögött megbúvó hardverkiépítés, ami érthető, hiszen az Intel ezt a nevet használta a Carmel, Sonoma, Napa és használja ma is a Santa Rosa platformok esetében -- márpedig ezek között jelentős különbségek vannak.

 

Ebből kifolyólag a Centrino név bizonytalanságot keltett a piacon és az sem segített ezen, hogy a Santa Rosa megjelenésével a Centrino elnevezés már csak a processzortechnológiára utalt. Az idei Computex Taipei kiállításon debütáló 45 nanométeres processzorokat alkalmazó Montevina platform azonban már Centrino 2 néven fog megjelenni, ezzel oszlatva el a kételyeket.

 

A processzorgyártó egyébként jól teljesít. A tavalyi évben a vállalat összesen 100 millió notebookprocesszort szállított, de az idei év végéig még ennél is több, körülbelül 123 millió darab notebook CPU szállítása van beütemezve. Az Intel derűlátását bizonyítja, hogy a tervezett szállítási mennyiségek folyamatos növekedése, mivel 2011-ben már 195 millió processzor szállítása van előirányozva.

 

 


 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.