Hirdetés

NFC-s SSD és thunderboltos NAS



|

Érdekes párosítások, de még hasznosnak is bizonyulhat két, látszólag nem összetartozó megoldás házasítása.

Hirdetés

Hirdetés


QNAP TVS NAS és Qsirch

A Computex felfedezőtúrát épp, hogy csak elkezdtük, már a bejáratnál beleakadtunk az első igazán érdekes termékbe. A QNAP hálózati fájltárolói már jó ideje sokkal többre képesek, mint szimpla fájltárolásra, sőt, most néhány újabb, igazán hasznos extrát is kapunk. A TVS-871T például a professzionális felhasználóknak fontos abból a szempontból, hogy a szokásos LAN-kapcsolat mellett Thunderbolton keresztül is csatlakozhatunk hozzá – ez kifejezetten a MAC-felhasználóknak lesz jó hír. A másik újdonság mindenki számára hasznos. Ez a Qsirch, amely egy integrált keresőszolgáltatás. Ez indexeli a NAS-on tárolt fájlokat, melyek között így villámgyorsan kereshetünk. A kereső képes tartalomra is keresni, így a begépelt szavakat dokumentumokon belül is keresi és dinamikusan, azonnal listázza is. Természetesen előnézeti miniatűröket kapunk a találatoknál, ami a próbálgatásnál jól nézett ki és meglehetősen gyors is volt. A Qsirch-hez x86-os SoC és minimum 2 GB, de a tökéletes sebességhez 4 GB RAM szükséges.


NFC az SSD-ben

Az Apacer egy igazán egyedi extrát épített be legújabb SSD-jébe. Ez nem más, mint egy NFC chip, amelyhez még egy mobil appot is fejlesztett. A hagyományos, 2,5 colos, SATA6G Solid State Drive az NFC-t képes több hasznos szolgáltatásra is felhasználni. Nekünk a legjobban a biztonsági rész tetszett: a párosított mobiltelefonnal tudjuk feloldani a fájltároló titkosítását. Emellett az app NFC-n keresztül kiolvassa a SMART adatokat is, így egy érintéssel sok mindent megtudhatunk tárolónkról. A megoldás érdekes, látjuk azt is, kinek lehet hasznos, de azért várjuk meg, amíg a PC World tesztlaborjában is megvizsgálhatjuk az extrém SSD-t.


Intel Thunderbolt 3 USB-C-vel nyakon öntve

Érdekes házasság, de készen van és működik: A legújabb Thunderbolt szabvány a DisplayPort és PCIe kapcsolatokon felül az USB 3.1-et is támogatja. ez különösen azért fontos, mert így ezen az egyetlen csatlakozáson keresztül kapcsolódhat USB-C-s eszköz (USB 3.1), akár 2 darab, 4K-s monitor, ha pedig a sebesség a fontos, hát 40 Gbit/s sávszélesség áll rendelkezésre. A töltésre is odafigyeltek: akár 100 wattot is képes fogadni Thunderbolt 3-on az erre felkészített eszköz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.