Hirdetés

Rezence: mindent vezeték nélkül tölthetünk a jövőben



|

Az Intel a hétköznapokba akarja elhozni a Rezence vezeték nélküli töltést.

Hirdetés

Vannak helyek, ahol általában udvariatlannak tartják, ha valaki az asztalra teszi az okostelefonját. Azonban a jövőben könnyen lehet, hogy azért teszünk így, mert tölteni akarjuk. Legalábbis ezt álmodta meg az Intel, amikor eldöntötte, hogy teljes vállszélességgel a Rezence vezeték nélküli töltési szabvány mögé áll. A szabvány a mágneses rezonancia alapján működik, és még 2013 végén mutatkozott be először. 

Hirdetés

 

Szövetségek

Az idei Computexen az Intel számos céggel lépett szövetségre annak érdekében, hogy Rezence-alapú töltők és eszközök árasszák el a piacot. 

A Rezence az A4WP támogatását is élvezi, ami nemrég egyesült a rivális PMA csoporttal. A hamarosan új név alatt futó szövetség tagja lesz az AT&T, a Broadcom, a MediaTek, a Powermat, a Procter & Gamble, a Qualcomm, a Samsung, a Starbacks és természetesen az Intel is. Mivel a WPC és a Qi szabvány így elárvult rivális marad, ezért az Intel őket is megkereste egy jövőbeli együttműködéssel kapcsolatban. 

 

Elég lesz a kávézóban az asztalra tenni a telefont

 

Ez más

Néhány másik vezeték nélküli töltési megoldással szemben a Rezence képes rá, hogy egy időben több eszközt is töltsön, méghozzá úgy, hogy nem kell nagyon pontosan elhelyezni az eszközöket. Még több centiméternyi fa akadályon keresztül is működik a technológia, ami hasznos például egy asztalnál. 

Az Intel együtt dolgozik majd többek között a kiegészítőket gyártó Targusszal, míg a kínai Haier feladata az lesz, hogy a Rezence töltőket éttermekbe, szállodákba, kávézókba és repterekre juttassa el, még az idén. Szintén partner lett a Foxconn, a Basecom, a Primax, a BYD és a Kokuyo is. Az Intel keynote során épp a Kokuyo vezeték nélküli töltőjét rejtették el egy asztal alá. 

A felhasználási lehetőségek száma persze közel végtelen. Egy powerbank a technológiával felruházva például elférne egy hátizsákban, amelyről minden környező mobilkészüléket lehetne vezeték nélkül tölteni. A sugárzásra használt készülékek az idén bukkanhatnak fel, és 10 wattos töltést tehetnek lehetővé, több eszközre elosztva egy időben. 

 

Az asztal alatt a töltő

 

PC-ben és autóban is lesz

Az Intel ígéretei szerint a hibrid laptopokban is lehet számítani a technológia megjelenésére, és 2016-ban már a lapos notebookban is feltűnik ez a megoldás. Az akkucsere feleslegessé tétele miatt az átlagos egerekbe és billentyűzetekbe is beépítenék a technológiát, illetve az Atom x3-as processzorokkal szerelt mobilokba. 

Azonban nem csak IT-kütyükben és hotelekben lesz vezeték nélküli töltés: a Jaguar és a Land Rover is elhozza az autóiba a megoldást. 

 

Titeket zavar töltés közben a kábel?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.