Hirdetés

Street Fighter 6 lázban ég a Cooler Master



|

Aggodalomra semmi ok, a gyártó speciális kiadású termékei között hagyományos ventilátoros és ultramodern folyadékhűtés is helyet kapott.

Hirdetés

Több szempontból remek időzítésről beszélhetünk a Street Fighter 6 kapcsán. Közeleg a nyár, a játékosok többsége nem biztos, hogy egy bonyolult sztorivezérelt játékban vezetné le az év első félévben felgyűlt feszültséget, emiatt pedig a lehető legjobb időszakban érkezett meg a méltán népszerű sorozat legújabb része.

A GameStar tesztje szerint egyszerűen kihagyhatatlan új rész remek kikapcsolódást nyújt, különösen a műfajt kedvelők számára, és ezúttal a PC-s tábor is nyakig elmerülhet a látványban és játékos élményekben.

Hirdetés

Erre reagált tökéletes ütemben a Cooler Master, egy teljes garnitúrát jelentett be a játék rajongóinak, akik vélhetően díjazni fogják az ismerős színeket, logókat, karakterek neveit és megjelenését a termékeken. Alapvetően külső perifériákról van szó, egyedül a monitort nem lehet SF6 dizájnnal kérni, de ha minden másban követed a gyártó ajánlását, akkor tényleg igazi rajongónak számítasz.

Nemcsak látványra ütős eszközök

Még mielőtt elmerülnénk az egyes eszközök tudásában, a színösszeállítások egyáltalán nem véletlenek, a játék három karakterét jellemzik. A narancs, kék és fehér színek választása esetén Luke, a fekete, vörös és fehér árnyalatoknál Ryu, míg a kék, világoskék és fehér trió Chun Li lesz a választott karaktered, immáron nemcsak a játékban. Sajnos nem minden periféria lesz elérhető mindhárom változatban, de talán pont az a lényeg, hogy mindenkiből jusson egy kicsi a PC-dbe.

Ha fontos a konfigurációd külseje, akkor az akár E-ATX alaplapokat és RTX 4090-es videokártyákat elnyelő TD500 Mesh V2 az egyértelmű választás, már csak azt kell eldöntened, hogy melyik karakter legyen a gépház oldalán. Az ebbe szerelhető tápegység és processzorhűtő is lehet Street Fighter kiadású, a MasterLiquid 360L Core SF6 AiO akár 300W feletti fogyasztású központi egységekkel is elboldogul.

Szinte minden adott ahhoz, hogy a Street Fighter 6 stílusában építsd meg a következő PC-d
Szinte minden adott ahhoz, hogy a Street Fighter 6 stílusában építsd meg a következő PC-d

A számítógép belsejében mást nem tudsz átvarázsolni SF-esre, de bőven marad tennivalód a külső perifériáknál. Egyrészt lecserélheted a teljes asztali szetted, beleértve az egeret, egérpadot, billentyűzetet és fejhallgatót. Minden egyes termék megfelel a gaming trendeknek és elvárásoknak, a hanghatás virtuális 7.1-en keresztül érkezhet, a teljes méretű billentyűzetet természetesen mechanikus gombokkal szerelték, a 12000 DPI-pontosságú egér tudását azonban más játékokban fogod igazán kihasználni.

A Cooler Master is tudja, hogy nagyon könnyű belefeledkezni a Street Fighterbe, a hosszú órákon át tartó ülve verekedés során kulcsfontosságú a kényelem. A Caliber X2 SF6 Limited Edition tulajdonképpen a hab a tortán, egyszerűen nem hagyhatod ki, ha minden más már a játék színeiben és logójával pompázik gépedben vagy arra kötve.

Rajongás túltolva

A gyártó azt is megmutatta a standján, hogy milyen az, amikor nem a klasszikus PC-s vagy konzolos környezetet használod a játék futtatásához, hanem csavarsz egyet az egészen, és a retro játéktermi élményt teremted meg a Street Fighterrel. Az alábbi képen nem a teljes SF6-készletet használták fel, de a monitor beépítése és az így kialakított dizájn pazar lett.

A kijelzőt integráló rész meghozza a kedvet a játéktermi emlékek felidézéséhez
A kijelzőt integráló rész meghozza a kedvet a játéktermi emlékek felidézéséhez

A pontos konfiguráció nem ismert, de talán nem is számít, hogy láthatóan egy ROG STRIX RTX 4080 hajtja meg az egész gépet; a lényeg, hogy teljesen elmerülj az új rész kihívásaiban. Lehet, hogy ez csak egy ügyes, jól időzített reklámfogás a gyártó részéről, de az a helyzet, hogy nemcsak a látogatók, hanem a standon dolgozók is olykor kontrollert fogtak. Így lopja el a showt az utóbbi évek egyik legjobb verekedős játéka.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.