Hirdetés

Ultrabookból is játékgépet varázsol a Gigabyte RTX 4090 Gaming Box



|

A Computex 2023-on bemutatkozó kocka egy Thunderbolt 3 csatlakozó és közel 1 kWh fogyasztással minden notebookból erőművet varázsol.

Hirdetés

A hordozható számítógépek rengeteg területen képesek voltak tökéletesen helyettesíteni az asztali konfigurációkat - az egyik kivétel a játékok világa, hiszen a 3D-s számítások nagy teljesítményigénye és az ezzel járó magas fogyasztás összeegyeztethetetlen a hosszú üzemidővel. Főleg, ha ultrabookról van szó.

Viszont egy ideje már léteznek olyan külső GPU-k, amelyekkel pótolható a hiányzó 3D-s teljesítmény; ebben a kategóriában az egyik legújabb eszköz pedig nem más, mint a Computexen bemutatkozó Aorus RTX 4090 Gaming Box, a Gigabyte-tól.

Hirdetés

A kütyü egy rendesen megdizájnolt fémkocka, rajta az Aorus logóval, amely természetesen világít is. Belül - nem túl meglepő módon - egy Nvidia RTX 4090, vagyis a jelenleg megvásárolható legerősebb videokártya dolgozik, 2520 MHz-es órajelen, saját memóriával és saját tápegységgel. Utóbbi 850 wattos, igaz nemcsak a kártya igényeit szolgálja ki, hanem a vízhűtés és a ventilátorok áramellátását is biztosítja, sőt a notebookhoz vezető Thunderbolt 3 kábelen a notit is tudja tölteni 100 wattal.

A Gaming Boxra három DisplayPort kimenet és egy HDMI 2.1 csatlakozó került, és van rajta Ethernet port, valamint perifériák számára három USB-A csatlakozó - vagyis az eszköz dokkolóként sem utolsó. A hátlapi USB-ket az előlapon egy további USB-C csatoló egészít ki.

Pontos megjelenési dátum és ár egyelőre nincs, de az biztos, hogy a pénztárcát nagyra kell majd nyitni. Talán akkorára, hogy szét is szakad.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.