Hirdetés

Úton a világ első 512 gigás microSD kártyája!



|

Hangkártyát mutatott be a PowerColor, Windows 10 Mobile Rockchip processzoron?

Hirdetés

Elérkeztünk a Computex 2015 kiállítás utolsó érdemi napjához, noha hivatalosan csak szombaton fog véget érni az expó. Az újságírók és szerkesztők örömére a gigarendezvényen továbbra is lehet érdekességeket találni, bár érezhetően több idő marad a bájos hostess hölgyek fotózására.

Hirdetés


Jön az első 512 gigás microSD

A többek közt hazánkban sem kifejezetten közismert Microdia nevű vállalat az árnyékokból előtörve bemutatta a világ első 512 gigabájt kapacitású microSD kártyáját. Ami ennél is meglepőbb, hogy elméletileg már most júliusban kereskedelmi forgalomba kerül. Sajnos vásárolni ettől függetlenül nem kell majd belőle, ugyanis körülbelül 1000 dollárba fog kerülni.

(Forrás: CNET)


A Microdia Xtra Elite microSDXC SD4.0 UHS-II Card nem csak a kapacitás, hanem teljesítmény terén is brutálisnak ígérkezik, a gyártó maximum 300 MB/s adatmásolási sebességgel kérkedik. Sajnos a helyszínen nem volt lehetőség az akció közbeni kipróbálására, csak a dobozát mutogatták a vállalat illetékesei. Az is jó kérdés, hogy milyen jelenleg piacon lévő telefonokkal és táblagépekkel képes tökéletesen együttműködni az SD 4.0 szabványt használó kártya.


Hangkártya a Powercolor kínálatában

Az alaplapi hangchipek általánossá válásával az utóbbi évtizedben szinte kihaltak a hangkártyák. A számítógépbe tehető klasszikus kivitelűek már egy évtizede a veszélyeztetett állatfaj kategóriába sorolhatóak, aki szeretné lecserélni az integráltat, az inkább külső hangkártyát vesz. A Computexen elsőként az ASUS állt elő egy új hangkártyával, most pedig nagy meglepetésre a főként videokártyáiról ismert PowerColor is leleplezett egy minőségi darabot. Ez lesz a cég első hangkártyája, a megjelenési ideje és várható ára még nem ismert.


Az igényes kinézetű PowerColor Devil HDX videokártya PCI Express x1 porton csatlakozik az alaplapba, a tápellátása egy Molex csatlakozóval lett megoldva. A lelkét a C-MEDIA CM8888 hangprocesszor adja, a DAC Wolfson WM8741 típusú. RCA kimeneten 124 dB, míg az audio jack esetében 120 dB jel-zaj aránnyal rendelkezik. Található rajta négy darab cserélhető TI LM4562 műveleti erősítő, ezek kiszedésével-berakásával, kombinálásával változtatható a termék hangzásvilága.


Windows 10 Mobile rendszerű tablet Rockchip processzorral?

A Computex nem csak az új termékek bemutatására és demonstrálására szolgál, valójában a különböző ipari szereplők zárt ajtók mögötti találkozókon tárgyalnak is egymással, üzleteket kötnek. Egy kínai forrás érdekes információkkal rukkolt elő: kezébe akadt egy Windows 10 Mobile rendszert futtató táblagép, amelyben négymagos processzorú Rockchip RK3288 lapkakészlet dolgozott.

(Forrás: Liliputing)


Egyrészt még nem láttunk Windows 10 Mobile-os tabletet, másrészt pedig a korábbi Windows Phone nem támogatta a Rockhip lapkakészleteit. Nem tudni, hogy ki és milyen célból készítette a kérdéses táblagépet, de úgy tűnik efféle eszközökre is számíthatunk az elkövetkező hónapokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.