Hirdetés

A Core i7-8086K lesz az első 5 GHz-es Intel processzor



|

Az Intel a 8086-os processzor 40. évfordulóját ünnepelné ezzel a CPU-val, ami az első olyan mainstream megoldás lenne, ami már 5 GHz fölötti órajelet kínál, gyárilag.

Hirdetés

Az Intel egy különleges LGA1151 foglalatú processzorral ünnepelné meg a 8086-os processzorának a születésnapját (vagyis az x86-os architektúra ősét). Ennek a neve Core i7-8086K lesz. 

Hirdetés

A jelek szerint a chip nominális órajele 4 GHz lesz, azonban a maximális Turbo Boost mellett már gyárilag képes lesz az 5 GHz-es értéket tartani. Ezzel ez lesz az első olyan mainstream asztali processzor az Inteltől, ami gyárilag eléri az 5 GHz-es határt. A fair play kedvéért annyit tegyünk hozzá, hogy ez csak az Intel háza táján jelenti az első 5 GHz-es csúcsot, az AMD anno az FX-9590-nel már elérte ezt az órajelet.

A tippek szerint egy 14 nm-es, 6-magos, 12-szálas Coffee Lake lapkára számíthatunk, vagyis különleges kiadás ide vagy oda, nem lesz következő-generációs vagy 8-magos a chip. 

Az új processzor az Intel 300-as szériás lapkakészletére építő alaplapokkal lesz használható. A kiadás előtti listák szerint 486 dollárba kerülhet, vagyis minden passzol az eddigi pletykákhoz. 

Az Intel a 2018-as Computexen mutathatja be a Core i7-8086K-t, konkrétan június 8-án, az első olyan alaplapokkal együtt, amelyek a Z390 Express lapkakészletét használják. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.