Hirdetés

Hajtogatós asztali PC az Asustól



|

Nem is lehet menőbb gamer PC a Huracannál, aminek az oldalát egy hanyag mozdulattal felhajthatjuk, hogy megmutassuk irigyeinknek az odabent dübörgő hardvereket.

Hirdetés

Magunk sem értjük, a nyelvtörő elnevezés helyett miért nem inkább Hurrikán lett a neve ennek a pofás kis asztali gépnek, de azért így sem érdemes legyintve elsétálni mellette. (A szó egyébként közép-amerikai indián eredetű, és valóban hurrikánt, orkánt jelent - a szerk.) A miniatűr, 13×37×37 cm-es gép ugyanis a legújabb ROG-dizájnt kapta, ahogy a belsőnél sem kell kompromisszumoktól tartanunk. Jöjjön először szóban minden részlet, aztán mutatjuk a hurrikánt videón is, a cikk végén!

 

Hirdetés

Elegáns RGB

Bár minden a világításról szólt a Computexen és itt sem maradtak el a LED-ek, ezúttal visszafogott, már-már elegáns a megoldás - az előlapi csíkok nem fognak elvakítani és természetesen teljes mértékben programozhatók is. A legnagyobb dizájnújdonság ezúttal a felhajtható oldallap, ami nagyon jól mutat és már maga a mozdulat is jó érzéssel tölti el a tulajt. Hát még az, amikor megpillantja az RGB-színekben pompázó belsőt, ami miatt nem kell szégyenkezni. Nem is csoda, hogy a Huracan dizájndíjat is nyert az idei Computexen.

Vérbeli gamer

A vékony házban egy Core i7-8700-as CPU dübörög - nem a mobil, hanem a teljes értékű, asztali modell hat maggal. Ehhez akár 32 GB RAM is kapcsolódhat, NVMe SSD-ről indíthatjuk a játékokat, amit a GeForce GTX 1080-as videokártya vígan el is fog futtatni akár 4K-felbontásban is. Ha a melegedés vagy zajszint miatt aggódunk, hát ne tegyük: helyette egyszerűen hajtsuk fel a ház oldalát és máris sokkal jobban szellőzik és csendesebben megy mini gamergépünk.

A Huracan hazai piacon való megjelenésének útjába semmi sem áll, minden komponens elérhető és a ház is végleges, így várhatóan hamarosan fel is tűnik az árlistákon - már csak az a nagy kérdés, hogy egészen pontosan melyik sávban. Ha sikerül itt is az alapár környékén beépíteni az Asusnak a GTX 1080-at, akár még a saját magunk által összeválogatott, DIY-gép áránál is kedvezőbb lehet a Huracan - persze csak akkor, ha addig nem omlik össze a VGA-piac, amit sajnos senki sem tud előre megjósolni.

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.