Hirdetés

Kijelzőt kaptak az Asus vízhűtések



|

Felejtsd el az RGB-t, a minikijelző az új módi! Már a teljes géped ROG-belsővel készülhet, beleértve a menő vízhűtést is. Az új Ryuo és ROG Ryujin hűtések a látvány mellett tartogatnak néhány meglepő érdekességet is.

Hirdetés

Bár nevüket kiejteni nem egyszerű, érdemes megjegyezni, mert ezek az eszközök bizony ROG-kategóriás vízhűtések, ami már önmagában garancia lehet a sikerre. Az Asus a tervezést és kivitelezést nem is bízta a véletlenre, meg is mutatjuk, mi a trükkje az Asus vízhűtéseinek.

 

Hirdetés

ROG Ryujin

A drágább, nagyobb modell 240, illetve 360 mm hosszúságú radiátorral készül és természetesen AIO, vagyis előre szerelt, feltöltött és gyorsan beépíthető. A CPU-blokk itt igazán nagy, sőt, szokatlanul óriási, ami nem véletlen. A ROG-dizánt erősíti az 1,77 colos OLED kijelző, illetve az RGB LED-csík is. Utóbbi persze AURA Sync-kel vezérelhető, előbbi azonban még nagyobbat dob a látványon, ugyanis bármit megjeleníthetünk rajta, legyen az egy kép, logó, felirat, a gépünk működési adatai (hőmérséklet, fordulatszám, terheltség stb.), vagy akár egy animáció.

A nagy méret másik előnye, hogy elfért benne egy nagyon csendes, ipari célra tervezett Noctua IPPC 2000 rpm-es ventilátor is, amely a CPU-t körülvevő VRM-részleget hűti hatékonyan, sőt, az óriási blokk megfelelő alaplapnál az M.2 foglalatra is rálóg, hogy a villámgyors NVMe tárolót is lehűtse. A radiátor már nem újdonság, az Asetektől kölcsönözte az Asus ROG Ryujin.

 

ROG Ryuo

A kisebb vízhűtő-megoldás szintén ROG-családba tagozódik, azonban 120 és 240 mm-es radiátorral választható (360 mm-es nincsen). Az AIO megoldás esetében a CPU-blokk már sokkal kisebb, de nagyon jól mutat: a hengeres forma körül RGB LED-csík emeli a látványt, középen pedig a Ryujinnál megismert, 1,77 colos LiveDash kijelző hívja fel magára a figyelmet.

Sajnos a hazai megjelenés és az ár még nem tisztázott, de nem lennénk meglepve, ha a kijelző, a speciális ventilátor és a ROG-dizájn érezhető felárral járna, így mi valahová a közép-felsőkategóriába várjuk az új, ROG vízhűtések érkezését.

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.