Hirdetés

Hős akarsz lenni? Notebookod már lesz hozzá!



|

Zéró káva, Core i7, GTX 1070 és 144 Hz - aki érti ezeket, máris felkapta a fejét, aki nem, annak pedig érdemes megjegyeznie mindet, mert ettől lesz 2018-ban gamer egy laptop. Mi pedig már ki is próbáltuk a Computexen.

Hirdetés

Repülnek az évek - már a gamer notebookok piaca is kifejlett és érett, így évről évre egyre jobb termékeket kapunk a gyártóktól. Talán a legnagyobb ugrás a GTX 10-es mobil GPU-széria volt eddig, ami hatalmasat dobott a teljesítményen, azonban a látványos dizájnváltás akkor még csak felemás volt - ez idén érkezett el. A ROG Strix Hero és Scar modellekkel az ASUS jó irányt jelölt ki, az idei változatok pedig garantáltan kasszasikerek lesznek. Mutatjuk, miért.

Hirdetés

 

Ilyen egy szép laptop

Ahogy közelebbről megnéztük a friss modelleket a tajpeji Computex nulladik napján, máris egyértelmű volt, hogy a tavalyi, átlagos dizájnt idén elegáns, mégis gamereknek tetsző külső váltotta fel a MOBA-szerelmesinek szánt Hero II és az FSP-rajongók igényeihez tervezett Scar II esetében egyaránt.

Az új fedlap szuperül mutat, amin dominál a ROG-logó. Alul, a zsanérok között feltűnően nagy, trapéz alakú kiválás látható, ami nem véletlen: ezzel sikerült elérni, hogy a hűtésnek sokkal nagyon szellőzőnyílás jusson, vagyis csendesebben maradjon hűvösebb a notebook játék közben is.

Felnyitva szintén a gamer ROG Strix dizájnt kapjuk, ám itt is sokat fejlődött a kétféle notebook. A billentyűzet természetesen Aura Sync RGB háttérvilágítású, emellett extra gombokat, kiemelt WASD-ot és kiváló taktilis tulajdonságokat kapunk.

A legfontosabb változásra a felső részen lelünk rá: a káva 2,33 cm-rel keskenyebb, mint elődjénél, vagyis szinte kávamentes lett a Scar II és a Hero II notebook is. A kijelző maradt 15,6 colos, így sikerült a gépházat kisebbre szabni, ami nagyot dob a mobilitáson. Ez a panel nem is akármilyen, az Asus nem akarta egy 60 Hz-es TN HD panellel kiszúrni a játékosok szemét (szó szerint), ezért speciális panelt választott. A full HD-felbontású IPS panel 144 Hz-es frissítésre képes és mindössze 3 ms-os válaszidővel büszkélkedhet.

 

2018-as belső

A billentyűzet alá rejtve természetesen a legújabb komponensek kerültek: nyolcadik generációs Core i7 CPU, GTX 1070-es GPU, akár 32 GB RAM, 512 GB NVMe PCIe SSD, új generációs Wi-Fi ac, gigabites LAN, Type-C csatlakozó és még sorolhatnánk. A gép alsó fele sem maradt világítás nélkül, a gép oldalán egy csíkban szintén találunk egy RGB LED-sort, a Lightning Bar-t, amit tetszőlegesen programozhatunk.

 

Hová lett a G-Sync?

Nagyon odafigyeltünk a bemutatón és utána a gépet is alaposan szemügyre vettük, így kiszúrtuk, hogy valami hiányzik. Ez nem más, mint a G-sync, ami azért ugyebár nem rossz technológia és minden adott a Scar II/Hero II notebookoknál ahhoz, hogy ezt kihasználhassuk. Sikerült is elcsípnünk egy ROG-mestert az Asus ROG mérnökcsapatából, aki teljesen elfogadható választ adott panaszunkra, hogy hol is van a G-Sync. Az ok egyszerű, és pedig az, hogy csak így lehetett hivatalosan megoldani az átkapcsolható grafikát, vagyis így csak játékok alatt kapcsol be a GeForce GPU, máskülönben az Intel UHD iGPU dolgozik, hogy az üzemidő a vékony és mobilis gépnél is kellően hosszú lehessen. Persze a licencdíj sem utolsó szempont, hiszen a Hero II és a Scar II (hazánkban az utóbbi, FPS-játékosoknak tervezett verzió a nagyobb sláger) így egészen reális áron lesz hamarosan kapható.

Nemsokára videón is végigtapogatunk mindent, addig pedig nézzétek meg a többi helyszíni beszámolónkat a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkon!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.