Hirdetés

Az ideális gamer-notebook testvérpár: Scar II és Hero II



|

A tavaly indult FPS/MOBA gamer notebookpáros idén nagyon komoly frissítésen esett át, ami nem csupán jól sikerült, de árban is olyat mutat, amitől a konkurencia sápadtan szalad vissza odujába.

Hirdetés

Tavaly érdekes ötlettel állt elő az Asus mérnökcsapata: legyen kétféle, megfizethető, de vállalhatóan jó minőségű notebook, amelyek nagyon hasonlítanak egymásra, azonban eltérő játékstílusokhoz ideálisak - ja, és legyen könnyen megjegyezhető nevük. A recept bevált, Magyarországon is szépen fogyott a Hero, de különösen a Scar, és így elkerülhetetlen volt, hogy ne folytassa ezt a vonalat az Asus. A szöveges elemzés után a cikk végén mutatjuk őket videón is!

 

Hirdetés

Gamer külső

Tavaly a MOBA-játékosoknak szánt ROG Strix Hero kevesebb teret kapott a piacon, annál inkább dominált a Scar, amely FPS-rajongók igényeinek felel meg tökéletesen. Az idei Hero II és Scar II sokat változott külsőben, méghozzá előnyére. A ROG Strix-dizájn természetesen megmaradt, dominál a piros-fekete színkombináció, azonban a Scar II textúrája a billentyűzet körül fele-fele arányban kapott egy kevláros, terepszínű textúrát.

Mindkét új modell talán legfontosabb újdonsága, hogy a gépház kicsit zsugorodott, méghozzá a jelentősen vékonyabb káváknak köszönhetően. A billentyűzet továbbra is kényelmes, kellően hosszú gomblenyomási úttal, illetve nem maradt el az RGB-világítás sem. A Hero II és Scar II legegyszerűbben itt különböztethető meg, a Scar II-nél a WASD a kiemelt négyes, míg a Hero II esetében a QWER gombsor.

Fontos még a két zsanér közti trapéz kivágás, amely így nagyobb szellőzőnyílásokat engedett használni, hogy a beépített, 12 voltos, nagyteljesítményű ventilátorok hatékonyabban vegyék fel a küzdelmet a melegedő CPU+GPU párossal.

 

Gamer belső

Természetesen a 8. generációs Intel CPU-család tagjai kerültek a két új modellbe, amelyekhez GeForce GTX 10-es GPU-k párosíthatók. A Scar II-re érdemes odafigyelni, itt a leggyengébb GPU is a GTX 1060, ennél lejjebb már nem lesz konfiguráció. A kijelző terén is fontos az előrelépés, itt 144 Hz-es, matt, full HD panellel számolhatunk, bár tény, hogy elérhető lesz normál, olcsó, 60 Hz-es kijelző is néhány modellben.

Az SSD, SSHD vagy az SSD-HDD kombináció csupán ár kérdése, mindenféle tárolót kezelnek az új gamer notebookok, azonban a gigabites LAN és a szupergyors Wi-Fi ac alaptartozék minden modellben.

 

A titkos információk

Sikerült néhány, szerintünk fontos információt is megtudni a két gépről. Az egyik, hogy ha már egyszer ilyen jó kijelző és erősebb GPU kerül az új modellekbe, hol marad a G-Sync? A mi tippünk az volt, hogy a licencdíjjal nem akarta terhelni az árérzékeny vásárlókat az Asus, azonban sikerült kerítenünk egy bennfentest, aki elárulta, hogy a legfőbb indok az volt, hogy megmaradhasson az átkapcsolható grafika, így a két modell integrált GPU-val igen sokáig használható munkára, tanulásra vagy filmnézésre.

A másik hasznos információ már hazai vonatkozású. A megjelenés hamarosan itt lesz és a Scar II-nél várhatóan lesz egy sikerre ítélt konfiguráció: ez 430 ezer forint környékén GTX 1060-nal, 8. generációs Core CPU-val (pontos típust még nem tudunk), 8 GB RAM-mal és SSD+HDD opcióval lesz kapható a boltokban.

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.