Hirdetés

Szolid gamerek figyelem: Itt a TUF!



|

Harmatosnak érzed a belépőszintet, de nem akarsz villogó gamer kütyüket sem? Akkor neked találták ki a TUF-szériát, amiből már nem csak komponensek, hanem laptop is létezik, méghozzá olyan, ami sikerre van ítélve Magyarországon. Videónk is van róla!

Hirdetés

Hosszú és szép múltra tekint vissza az Asus TUF márkája, amely a The Ultimate Force elnevezést kapta. Anno még csupán alaplap létezett Sabertooth néven, de az sokak kedvencévé vált mindennél jobb stabilitásával és strapabíróságával.

Hirdetés

Idén egy merész húzással teljesen átalakította a TUF márkát az Asus és hajszálpontos célzással beillesztette a belépőszint és a ROG Strix gamer márka közé. És ha már így hozzányúlt, hát nem csupán alaplapot, perifériákat és notebookot is készített. Jöjjenek először írásban, a cikk végén pedig videós formában is!

 

TUF a kéz alá

A The Ultimate Force így legpontosabban talán a megfontolt gamerek márkájaként írható le, ami a perifériákra is igaz: nem elszállt műszaki adatok, racionális szolgáltatások és kialakítás, nem túl sok csicsa, de azért megfelelő minőség, méghozzá elérhető, barátságos áron. Az egyik újdonság a TUF Gaming M5 egér, amely visszafogottan RGB-s, a TUF jelének a színét tudjuk változtatni Aura Sync rendszerben. Emellett Omron kapcsolókat szereltek bele, a Pixart PAW3327-es szenzor pedig 6200 dpi-re képes, ami már 4K-s monitoron is elegendően precíz. A mérnökök külön figyelmet fordítottak arra, hogy az egér külseje is strapabíró legyen.

Az egér mellé billentyűzet is készült, a TUF Gaming K5, amely membrános ugyan, viszont taktilis tulajdonságainál igyekeztek a mechanikus kapcsolókat lemásolni. A világítás sem maradt le, az ár pedig várhatóan nagyon barátságos lesz.

A periféria-sort a headset zárja, amely a TUF Gaming H5 nevet kapta. A fém fejpánt strapabíró, a nagy párnák mögött pedig 50 mm-es hangszórók dübörögnek. A H5 USB-n csatlakozik, virtuális térhangzásra képes és egy lecsatolható mikrofon is jár hozzá.

A TUF márka alatt egy GT501-es ház is érkezik, ami edzett üveg oldallapos, a kábelezésre az alaplemez mögött 30 mm áll rendelkezésre, a külső dizájn pedig kiválóan passzol a TUF világba. A mérnökök 14 cm-es ventilátorokkal is ellátták a házat, a konfigunkhoz pedig akár 360 mm-es radiátorral dolgozó vízhűtést is választhatunk.

 

A sikerre ítélt notebook

A TUF Gaming FX504 már hazánkban is kapható szolid gamer notebook, amely nélkülözi a hivalkodó gamer extrákat, de nem hiányoznak belőle a szükséges komponensek. A 8. generációs Intel Core CPU mellett GeForce GTX 1050/Ti vagy 1060 GPU dübörög, a 15,6"-os kijelzőből pedig nem csupán 60, hanem akár 120 Hz-eset is választhatunk.

Hogy miért is lesz sikeres ez a notebook? Nem csupán a jól összeválogatott komponensek miatt, a nagyon vonzó árazás is sokakat fog meggyőzni arról, hogy érdemes a TUF-világába belekóstolni. Hogy ez milyen is a valóságban, azt hamarosan tesztünkből is megtudhatjátok, amint beérkezik szerkesztőségünkbe az első TUF gaming notebook. Most pedig jöjjön mindez a helyszínről, mozgóképes formában is!

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.