Hirdetés

Bemutatkozott a windowsos PC-khez készült Snapdragon 850



|

A Qualcomm a Snapdragon 850-es chipet kifejezetten a Windows 10-et futtató PC-khez tervezte.

Hirdetés

Az első olyan Windows 10-es PC-k, amelyekbe Qualcomm SoC-k kerültek, nem sikerültek valami jól, és kedvezőtlen értékeléseket kaptak a tesztekben. A Qualcomm igyekszik felpörgetni a dolgokat, ezért bemutatta a Computex alkalmából a Snapdragon 850-es SoC-t, amit kifejezetten Windows 10-es PC-khez tervezett. 

Hirdetés

A cég szerint az új lapka a processzor és a grafikus teljesítmény terén is 30 százalékos teljesítménynövekedést garantál a Snapdragon 835-höz mérten, ami például az ASUS NovaGo, a HP Envy x2 és a Lenovo Miix 630 gépekben kapott helyet. Jobb üzemidőt és gyorsabb 4G-t is ígér a gyártó. 

Az első Snapdragon 850-es PC-k valamikor az ünnepek alatt jelennek majd meg a boltokban, de talán már a Computexen bemutatkoznak az első modellek. Természetesen a Snapdragon 845-ös SoC-t tuningolta fel a Qualcomm. 

Ennek megfelelően ez a modell is Qualcomm Kryo 385 processzormagokra épít, de 2,8 GHz helyett ezek 2,95 GHz-en is képesek dolgozni. A jobb teljesítmény érdekében szinte mindenhez hozzányúltak, ráadásul van már támogatás a HDR-kijelzőkhöz, a 4K-s kódoláshoz és dekódoláshoz, a Hi-Fi audiohoz és 1,2 Gbps-os LTE-hez. 

Sajnos az alkalmazások kompatibilitása továbbra is a Microsofton és a fejlesztőkön múlik. A Windows 10 on ARM még mindig nem támogatja a 64 bites, x86-os alkalmazásokat, de a Microsoft legutóbbi SDK-je lehetővé teszi ezek portolását. 

Árakról nem esett szó, de a Qualcomm szerint különféle árkategóriákban érkeznek majd a Snapdragon 850-es PC-k. Ez a chip viszont kizárólag a Windows 10-re koncentrál, vagyis Chromebookokba nem kerül bele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.