Hirdetés

Vivobook S: itt a színes és fiatalos középkategória



|

A fiatalokra célzó laptop-család most épp extrém, de mégis stílusos színekkel támad, és annak ellenére, hogy nem prémium kategóriát képviselnek, kifejezetten jól sikerült eltalálni a felépítésüket.

Hirdetés

Ha valakinek nincs pénze a legfelső kategóriás notebookokra, általában kénytelen megelégedni egyszerűbb kinézetű, általában szürke modellekkel - és most nem feltétlenül a színre, mint inkább az összhatásra gondolunk ezalatt. Az ASUS új sorozata viszont megmutatja, hogy a megfizethető kategória sem jelent feltétlenül átlagos kialakítást, ráadásul még "belsőleg" sem vall szégyent.

Hirdetés

A VivoBook S13, S14 és S15 modellekben a szám értelemszerűen a kijelzőméretet jelöli, ráadásul ez a kijelző minden eddigi VivoBooknál nagyobb arányban terpeszkedik el a fronton. Az S14-nél 84 százalékos, az S15-nél 86 százalékos, az S13-nál pedig egyenesen 89 százalék a kijelző és a teljes felület aránya a NanoEdge káváknak köszönhetően.

A 18 mm-es vastagságú modellek a kijelző nagyságának sorrendjében 1,2, 1,4 és 1,8 kilósak, ami ebben az árkategóriában teljesen jónak számít, és kézbe fogva őket sem tűnnek bumfordinak. A könnyűséget könnyedséggel is alátámasztják, ez esetben a színek segítségével: a hagyományos laptop-színeket ugyanis itt vidám, élénk variációkkal dobják fel, a sárga és a zöld már-már túlhúzott, de még simán menőnek számító árnyalatai például mindenhol kitűnnek majd.

Az S14 és S15 esetében az ASUS beépítette az idei nagytesóknál alkalmazott ErgoLifft zsanért, tehát a kijelző felnyitásakor az alsó panel is megemelkedik, hogy jobb gépelési szöget, némi levegőáramlást és erősebben megdörrenő hangzást biztosítson a laptopnak. Belsőleg akár 8. generációs Core i7 processzorral, 16 GB memóriával és GeForce MX150 grafikával is elérhetőek az új gépek, az S15-be még egy 512 GB SSD plusz 2 TB HDD kombó is elfér. Az akku kifejezetten sokáig bírja (ezt majd jól leteszteljük), és 50 perc alatt nulláról 60 százalék fölé tölthetjük. Végül nézzük a színes családot videón is!

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.