Hirdetés

ZenBook Pro: videón mutatjuk a tapipadok jövőjét



|

A Computex nulladik napján bemutatott ASUS ultrabookot a kiállítás forgatagában hosszasabban is ki tudtuk próbálni, mutatjuk is rögtön, milyen lett rajta a látványos és hasznos ScreenPad.

Hirdetés

Az egy dolog, hogy a ZenBook Pro 15 és 14 a család korábbi tagjaihoz hasonlóan prémium kialakítással érkezett meg, a szálcsiszolt fémburkolatnál, a robosztus de mégis vékony gépháznál, az erős hardvernél és a kifejezetten szép kijelzőnél nem is számítottunk kevesebbre. De valószínűleg mindenki a ScreenPad nevű új megoldásra kíváncsi igazán, az unalomig ismert tapipad felturbózására.

Hirdetés

A nap elején így indultunk neki az ASUS standnak:

Az első utunk természetesen a ZenBook Próhoz vezetett, először írjuk szövegesen, mit tapasztaltunk, aztán jön a részletes videó is a cikk végén!

Élőben valahogy úgy lehetne leírni a hatást, mintha egy érintőpad-tapintású, de kinézetre tökéletesen mobilba illő kijelzőt süllyesztettek volna a laptop billentyűzete alá. Alapértelmezésben egy háttérkép figyel rajta, mintha egy másodlagos kijelző lenne... de igazából hagyjuk is a minthát, ez egy másodlagos kijelző, amelyre például akár áthúzhatunk a nagy képernyőről alkalmazásokat a szimultán munkához, vagy épp a ScreenPadhez készített speciális appokat futtathatjuk a médialejátszó vezérlőjétől a számológépig.

És ez még nem minden: az okos tapipad már most felismer egy csomó szoftvert, amelynek amolyan külső kiegészítőjévé, távirányítójává változtatható. Az alábbi videón például a ScreenPad segítségével formázzuk a nagy kijelzőn látható szöveget anélkül, hogy az egér hagyományos funkcióit igénybe kellene vennünk. A jövőben pedig bármekkorára nőhet a ScreenPad-kompatibilis szoftverek száma, hiszen az ASUS közkinccsé tette a tapipad fejlesztőkészletét, így bárki elkészítheti a saját szoftveréhez segítséget nyújtó extra vezérlőpultot. A szócséplés helyett jöjjön a videó, tapadjatok a tapipadra ti is:

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.