Hirdetés

Gamer-kényeztetés magasfokon



|

Olyan gamer headsetet mutatunk, amilyet még nem hordott hátán a föld - magunk sem hittük, hogy ilyenre bukkanunk a Computexen. Azért a Cougar új egerei, Qi-telefontöltős RGB-egérpadja és pofás házai is sok izgalmat tartogatnak mindenki számára.

Hirdetés

Nem pihentek a Cougar mérnökei az elmúlt évben: a standjuk roskadásig volt új termékekkel. Találtunk olyat, ami már sorozatgyártásban van és olyat is, ami még csak prototípus, de már most ígéretes. Előbb jöjjön mindez írott formában, aztán a cikk végén videón is.

Hirdetés

Ráadásul a cég azt is jól tudja, milyen gamer hardverek nincsenek még a piacon, vagyis merre érdemes még fejlesztésben tovább lépni, így nem is volt kérdéses, hogy az új termékek között több gyöngyszemet is találunk. Persze ehhez arra is szükség volt, hogy a narancssárga-fekete színkombinációt is elvakító RGB-fényáron átlássunk - mert a világítás egyetlen termékből sem hiányozhatott.

 

Egy ház, két gép

A Cougar óriási, Gemini X háza egyedi az óriási kínálatban, ugyanis nem csupán szép, de két komplett konfig is elfér benne. A teljesméretű ház ráadásul teljes egészében üveg borítású, mégis sikerült olyan ügyesen elhelyezni mindent, hogy csak a látványos komponensek látszanak, a kábelek és a rondább, de szükséges hozzávalók rejtve maradnak. A cég tervezőknek, streamelőknek szánja a duplagépet fogadó házat, amely ráadásul minden eddiginél vastagabb, prémium anyagokból készült, így nem csoda, hogy a strapabíró Gemini X 1000 Euró környékén érkezik majd a boltokba.

A Gemini T már szolidabb ház, de nem kinézetre: az előlapon és a tetején végigfutó 3 RGB-csík nagyon jól néz ki - és mondjuk ezt úgy, hogy már jojózik a szemünk a sok-sok RGB-világítástól. Persze a látványt tovább javítja a kétoldali, sötétített üveg is.

Szívünknek kedves hír, hogy a tavalyi év egyik legvagányabb háza, a Conquer végre kapott kistesót Conquer Essence néven, így mATX lapokhoz is lehet menő, félig nyitott, üveggel borított házunk.

A Panzer széria már elérhető áron is dupla üvegoldalt nyújt, emellett létezik belőle csak pirosan világító és nem világító(!), teljes méretű ATX torony változata is.

 

Egerek és headsetek a jövőből

A Cougar sokáig ismeretlen név volt itthon, aztán nagyon erős belépővel robbantott: ez a 700M egér volt, ami szokatlan, nyitott kialakítású, állítható a tenyértámasza, sőt, cserélhető is, emellett pontos, jól csúszik, van rajta sniper gomb - ez az egér telitalálat volt. Nem is kérdéses, hogy az utódnak is el kellett készülnie. Ez a 700M Evo lett, amely új, PMW3389-es szenzort kapott 16 ezer dpi-vel, a kapcsolók a legjobb, Omron változatok, emellett erősebb lett a feldolgozó processzor is. Maradt a fém váz, a nyitott kialakítás, az állítható súly, a sniper gomb, sőt, fedélzeti memória is van itt. Nagyon reméljük, hogy az ára is versenyképes lesz az egérnek, már alig várjuk, hogy egy jó kis FPS alatt kipróbálhassuk. Jaj, majdnem elfelejtettük: van RGB világítás is benne.

De nem ez volt az egyetlen egér a standon. A Surpassion ugyan 7200 dpi-s (bár ez is elég mindenre), azonban kapott az aljára egy kis kijelzőt, amin a mintavételezési gyakoriságot és a dpi-t láthatjuk. Itt két gombbal változtathatjuk is az értékeket. Az egérnek zsinórnélküli változata is készült RF utónévvel. Az RGB-s világítás itt is alapértelmezett.

Az egerek mellett egy vérbeli, mechanikus kapcsolókkal szerelt gamer TKL billentyűzetet is bemutatott a Cougar, amely egy hosszabb, félnapos csatát még háttérvilágítással is kibír egy töltéssel, emellett megkapta a nagyon hasznos kemény tetőt is, hogy szállítás közben se sérülhessenek a gombok.

A 700M mintájára nagy sikert aratott itthon az Immersa Pro headset, amelyből szintén készült folytatás. A virtuális surround, az RGB és a fülkagylókra szerelt tekerőgombokon felül megmaradt a világító mikrofon is, sőt, a szupernagy, kényelmes párnáról sem kell lemondanunk. Az új változatban érzékenyebb a mikrofon és szebben szól a füles - reméljük, mindezt a megszokott jó áron.

A csúcs ezúttal a Phontum Pro headset, amelyben 53 mm-es hangszórók dolgoznak, és kétféle fülpárna is jár hozzá. Az egypántos kialakítás ellenére strapabíró és masszív az új füles, nem hiányzik az RGB világítás és a virtuális 7.1 sem - reméljük, a középkategóriában sikeresen veszi fel a harcot a rengeteg konkurenssel szemben.

Végül a perifériáknál reneszánszát élő egérpadokat kell megemlítenünk. Az RGB Mouse Padnak a nevében szinte minden benne van, amiről említést kell tennünk: egér alá való és világít. Ennél azonban egy kicsit többet is nyújt, méghozzá hasznosat, ugyanis az egérpad, vagy a nagyméretű billentyűzet+egérpad oldalán egy műanyag sáv is található, amelybe Qi-töltőt rejtettek a mérnökök. Ahogy leülünk a gép elé, csak rádobjuk a telefonunkat, és míg dolgozunk vagy játszunk, a telefonunk fel is töltődik.

 

Attila, a hódító

A végére hagytuk az igazi finomságot. No nem a kényelmes és ergonómikus gamer székeket, nem is az RGB-s vízhűtéseket vagy a végre valahára elérhető RGB-s tápegységet (amúgy egészen jól néz ki a Cougar ZXM RGB), hanem egy headsetet.

A Cougar standján, előkelő helyen találtuk meg ugyanis Attilát, a gamer in-ear headsetet. Ez egy zsinóros fülhallgató, amely azonban kapott egy extra mikrofont is, így nem is kérdéses, hogy nem feltétlenül utcára, hanem játékhoz készült. A magyar nevű headset ráadásul jól néz ki, nem szól rosszul, a memóriahabos szilikondugóknak és a fültámasznak hála kényelmes és remélhetőleg barátságos árazású lesz. Jó hír, hogy az extra mikrofont le is lehet szedni róla, ha éppen a városban rohangálunk és csak zenét szeretnénk hallgatni vele.

 

Most pedig nézzük meg mindezt videós formában, egyenesen a helyszínről!

További helyszíni hírekért, beszámolókért és videókért nézzétek meg a COMPUTEX 2018 gyűjtőoldalunkat!

A PC World csapatának tajpeji, helyszíni tudósításait az ASUS támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.