Hirdetés

A játékosok még csodásabb kijelzőkre tapadhatnak



|

240Hz képfrissítés, 3 milliszekundumos válaszidő - az új, csodakijelzős gamer laptopok mellé még egy csomó új ASUS ROG eszköz érkezett a Computex 2019-re, és szó szerint megvillantották a közeljövő csúcskijelzőit is.

Hirdetés

A kétkijelzős ZenBook Pro Duo és társai kaptak egy külön cikket, most pedig jöjjön néhány olyan ROG újdonság, amelyet az ASUS már a Computex 2019 hivatalos megnyitója előtt megmutatott nekünk. A cikk végén pedig videón is megmutatunk néhány újdonságot, amelyet a tajvani cég standjára is kipakolt.

Hirdetés

Ilyen például a Strix SCAR III és Hero III laptop, amelyek célközönsége továbbra is az e-sportolók közössége, a két masina pedig leginkább a kijelzővel csábítja majd őket. Konkrétan a világ első olyan 17 hüvelykes gamer laptopjai ők, amelyeken 240Hz/3ms full-HD kijelzőket találunk. Emellett, ugyan még csak techdemó formájában, de már láttunk olyan 4K UHD paneleket is, amelyek 120Hz/3ms mellett 100% Adobe RGB lefedettséget kínálnak, valamint HDR-képes AMOLED paneleket is. De vissza a már elérhető újdonságokhoz, ugyanis a két friss modell már előrendelhető, a 17" kijelzőket RTX 2070 vezérlő hajtja meg, amit ráadásul a ROG Boost segítségével már gyárilag is turbóztak.

Látszik egyébként, hogy a játékosokra célzó üzletágban az ASUS nagyon rágyúrt a kijelzőkre, meg is jegyezték, hogy 2015 óta a gamer monitorok terén az első helyen állnak. Egy új technológiát is demóztak, az ELMB-sync egyfajta dinamikus háttérvilágítás-villogtatás a játékokon belül tapasztalható motion blur kiküszöbölésére, ami az eddigi fix képfissítés helyett már képes a variálható vertikális sync-kel egyeztetett üzemben villogni. Mindez Freesync és G-Sync alatt is működik.

Érkezik a fenti tulajdonsággal felvértezve három új TUF monitor, a VG27AQ 27 hüvelykes, WQHD felbontású, 155Hz frissítésű IPS panelt kapott, a VG27BQ ugyanez, csak TN panellel, a VG32VQ pedig QHD felbontású VA panellel dolgozik, amely 144Hz frissítéssel és HDR támogatással rendelkezik.

Kaptunk egy hordozható gaming monitort is, a Strix XG17 full-HD felbontású, 17,3" IPS panelt kapott 240Hz frissítéssel. USB-C és microUSB csatlakozókat kapott, egy feltöltéssel 3 órás működésre képes. Adaptív sync és 3 ms gtg válaszidő jellemzi, jár hozzá egy hordtáska, és akár a laptop kijelzőjének tetejére is csatolható.

Persze nem csak látványról szól a ROG mostani kampánya, jöttek például új gaming headsetek is. A ROG Theta egy teljesen új sorozat, alapvetően egy 7.1 surround hangzásra képes fülesről van szó, amely 8 (4+4) Essence drivert használ, külön DAC mellett (ez egy SupremeFX S1220A). A basszust ügyesen oldották meg, nincs külön erre szolgáló driver a kagylóban, ezt elosztották a négy csatorna között. Egyébként a 4 hangszóró közül egy 40 milliméteres, három pedigt 30-as. A mikrofon zajszűrését mesterséges intelligenciával beállított rendszer segíti, konkrétan több millió hangot építettek be és ezeket felismerve szűr a mikrofon. Ez a modell USB-C kábellel csatlakozik a géphez, de jött analóg headset is, ez a ROG Theta. Ebben Electet és normál membránok dolgoznak, a Hi-Fi élményt ezüstözött rézkábelek segítik. Az Electet membránok a magas frekvenciákat, a dinamikusak az alsó-középtartományt adják át, a váltás 7500 Hz-nél van. A Hi-Fi headsetet boom mikrofon egészíti ki.

Tápok is érkeztek, a Thor nyomán indulva a ROG Strix 750/650 Gold modelleket láthattuk. A hűtőbordákat a Thorból vették át, amihez axiális ventilátor jár, 80 PLUS Gold minősítést kapott, és szabadon alakíthatjuk a küldejét, a díszítéseket bárhová áthelyezhetjük, akár a PSU-n, de akár a hűtőre is. Mármint a konyhában.

Most pedig következzen a videónk a helyszínről, ahol megfogdosunk jó pár új ASUS eszközt, maradjatok velünk! Az összes helyszíni Computex tudósításunkat és híreinket pedig elérhetitek a Computex 2019 aloldalunkon!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.