Hirdetés

Az Intel szerint így néz ki a következő-generációs gamerlaptop



|

Az Intel Honeycomb Glacier prototípusa két kijelzőt használ, de továbbmegy az ASUS hasonló modelljénél, a második kijelzőt ki is emelhetjük a gép testéből.

Hirdetés

Nemrég az ASUS dupla kijelzős laptopokat mutatott be a Computexen: a dizájn keretében a billentyűzet fölé került egy második, ultraszéles érintőképernyő is, amit a normál kijelző kiterjesztéseként, vagy akár egyfajta multimédiás, érintős eszköztárként használhatunk. Az Intelnek is van valami hasonló elképzelése, az Intel Honeycomb Glacier azonban csak prototípus, vagyis inkább útmutató arra, hogyan képzeli el a következő-generációs gamerlaptopot a chipgyártó.

Hirdetés

Összezárt állapotban a Honeycomb Glacier egy normál laptopnak néz ki. Kinyitva első látásra az ASUS ZenBook Pro Duóra hasonlít, ott a másodlagos kijelző a billentyűzet fölött, és a tapipad szépen elvándorolt a jobb alsó sarokba. De a Honeycomb Glacier lehetőségei itt nem állnak meg: ha tovább emeljük a tetejét, akkor egy második zsanérsor is működésbe lép, és a billentyűzet fölötti kijelzőt is fölemeli. 

A szemhez közelebbi képernyő-elhelyezkedésnek hála a szemkövető technológia is hatékonyabb, a Tobii rendszerével válthatunk a képernyők és az appok között, akár kezeink használata nélkül is. 

A gamerek számára a második panel térképek és egyéb tartalmak, esetleg beszélgetések, élő stream megjelenésére lehet hasznos. Tartalomgyártáshoz is ideális a dolog, eszköztárak, parancsikonok részére. 

A 15,6 hüvelykes, 1080p-s felső kijelző alatti második 12,3 hüvelykes, 1920 x 720-as. Az alaplap 195 wattos rendszerrel boldogul, a prototípus kilencedik-generációs Intel Core H CPU-t használ, GeForce GTX 10-szériás grafikával. 

Bár a helyszínen mindenkit lenyűgözött az újdonság, alapvetően a PC-gyártókon múlik, hogy valósággá válik-e, hiszen az Intel csak koncepcióként mutatta be. Mindenesetre az látszik, hogy a zsanéros, felemelhető opció nélkül a dolog már működik, az ASUS ZenBook Pro Duo esetében ráadásul a felső és az alsó kijelző is nagyobb felbontású, mint az Intel koncepcióján. A zsanérokat pedig valószínűleg nem annyira nehéz beépíteni, itt igazából inkább az eszköz strapabírósága lehet kérdéses.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.