Hirdetés

Extrém házak, világító memóriák a Computex 2019-ről



|

Sejtettük, hogy az RGB őrületnek és a különleges dizájnnal megáldott eszközöknek idén sem lesz vége, de úgy tűnik, egyeseknek még emelni is sikerült a tétet.

Hirdetés

Teljesítmény, izomerő, még több képpont, még több kijelző - természetesen technológiai szempontból ezek a legfontosabb témák a tajpeji Computex 2019-en, de a nagy bejelentések után a kiállítási területet bejárva az egyszeri újságíró arról is képet kaphat, mivel készülnek a gyártók a látvány és a felhasználói élmény terén. Néhány ilyen érdekességet osztunk most meg szöveges és videós formában.

Hirdetés

FSP: dupla ház és trükkös tápok

Ellátogattunk például az FSP standjára, akik többek között megbízható PC-házaikról ismertek. Most egy olyan borítás volt a stand királya, amiről inkább valamilyen más jelzű jut eszünkbe, mondjuk az őrült. A hatalmas, de szellős és futurisztikus kiépítésű házban egy középső "falra" két oldalról két különálló PC-t is szerelhetünk, amiket kívülről egy félig nyitott, plexifalas körítés enged láttatni. A vízhűtéssel kombinálható megoldás akár olyanoknak is kiváló lehet, akik együtt szeretnek játszani otthon, két külön gépen, de mégis egymás mellett, de persze valamilyen esport-bárban is jól mutat.

Tápok terén is elismert az FSP, és minden évben hoznak valami komolyabb versenyzőt, idén sem volt ez másként. A tavalyi előd tapasztalataira építkezik a moduláris HydroPTM+ táp, amelynek különlegessége, hogy ventilátoros hűtése mellett vízhűtésre is felkészítették. Ráadásul az árcímke is kedvezőbben alakul tavaly óta, ami szintén jó hír. A másik kedvencünk a 650 wattos Dagger Pro táp, ami méretben lett kifejezetten kompakt úgy, hogy emellett moduláris, ráadásul képes arra, hogy 20 százalékos terhelés alatt teljesen passzívan működjön, tehát egy készenlétben álló, vagy egyszerűbb feladatokat végző PC-ben konkrétan ventilátor-zaj nélkül dolgozik.

ADATA: az RGB soha nem érhet véget

Az ADATA standján az XPG gamer márka alatt olyan memóriamodulokat mutatott be, amelyeknek már nem csak a felső éle játszik különféle fényeffektekben, hanem az egész modul borítása. Persze a Spectrix D60G-t nem csak a színes fényekkel hirdetik, hanem a gyors és jól tuningolható kiépítéssel is, ami azért sokak szemében fontosabb, mint a gépház-diszkó. Emellett az új XPG M.2 NVMe SSD-re is került egy olyan hűtő, amelyen programozható RGB világítás pompázik. Emellett az XPG márkanév alá házak és vízhűtési megoldások is bekerültek, ezek ráadásul nemsokára Magyarországot is elérik, szóval hamarosan tesztlaborunkban is megvizsgáljuk őket.

Az ASUS Theta mellett az XPG logós eszközök között is találtunk dual drive felépítésű gamer headsetet, ami ahhoz képest is kifejezetten jól szól, hogy az említett versenytárs árának nagyjából felébe kerül.

A Gamdias is úgy világít, mintha nem lenne holnap

Bár először azért álltunk meg a Gamdias standjánál, mert az egyik PC-ház elején szélerőmű-nagyságú RGB-s ventilátorok pörögtek csillámpónikat megszégyenítő színorgiában, közelebb érve azt vettük észre, hogy egy eddig hanyagolt terület is megkapta a csillogó-villogó RGB kiképzést: a gépház frontoldalának tetején lévő portok és gombok.

Ezeket, és a házban található többi RGB-s eszközt egyenként is beállíthatjuk különféle színekre és effektekre, és ez még mind semmi: a gyártó gamer-asztalának éle is RGB világítást kapott, szóval innentől karácsonyfára nem is kell költeni. Várjuk a következő lépést, amikor maga a felhasználó fog különféle színekben villódzani...

Most jöjjön mindez videós formában összefoglalva:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.