Hirdetés

A Computex 2019-ről jelentjük: jön az 5 GB/s SSD, az új Ryzen és sok egyéb csoda



|

Elkezdődött az idei legnagyobb IT-show és mi élőben mutatjuk nektek a legforróbb újdonságokat. Már látunk is néhány fontosabb mérföldkövet az idei eseményről!

Hirdetés

Idén különösen fontos Computexre érkeztünk Tajpejbe: a tavalyi és azelőtti RGB-láz után idén jó néhány nagy bejelentést tartogatnak számunkra a cégek. Szóval készüljetek fel néhány olyan hírre is, amik végre nem arról szólnak, hogy hány színben villódzik az új laptop, gépház, billentyűzet, vagy úgy egyáltalán minden, ami csak áramot kap. Hamarosan kezdődnek az első sajtóesemények, mi már a helyszínen készülünk arra, hogy mutassuk és írjuk, mire is vágytok majd az idei év második felében.

Hirdetés

AMD50: Ryzen és Navi

Dr. Lisa Su nem húzta az időt, amint a Computex nyitóeseményén megkapta a színpadot, rögtön belevágott a közepébe. 50 éves lett az AMD, amit illik megünnepelni, amihez persze ütős termékek illenek a leginkább. Az új Epyc processzorokkal kezdte, na meg azzal, hogy a Microsofttal közösen minden eddiginél erősebb Azure felhőt építenek.

No de nem is ez a lényeg, hanem az új Radeon és Ryzen. Mindkettőt bemutatták működés közben, sőt, azt is elárulták, hogy hamarosan meg is veheted bármelyiket. AMD-s cikkünkből hamarosan azt is megtudhatod, melyiket mennyiért, na és azt is, megérik-e az árukat.

 

Corsair, Gigabyte és a többiek: 5 GB/s SSD

Az idei show egyik nagy durranása kétségkívül az SSD, abból is a PCIe 4.0-s, NVMe M.2 változat. Az új Phison PS5016-E16 vezérlő és megfelelően felépített TLC-s chippekkel az 5 GB/s szekvenciális sebesség nem álom többé. Ehhez persze megfelelő alaplap is kell: ez az AMD X570-es platformja szállítja, amely már PCIe 4.0 szabványt támogat. Az árakról hamarosan többet is megtudunk, mindkét céghez megyünk, hogy alaposabban szemügyre vegyük az új SSD-ket (is).

ASUS30: Új ZenBook, TUF és ROG

Az ASUS sem várja meg a Computex sokadik napját, már a rajtnál bemutatja legújabb kreálmányait. Mi már nagyon sokat kipróbálhattunk ezek közül egy zártkörű rendezvényen és hamarosan videóban is megmutatjuk, mivel próbálja ellopni a rivaldafényt idén az ASUS vetélytársai elől. A gamerek izgalmas (és jól árasított, eddig csúcskategóriásnak számító) termékeket, a ROG-szerelmesek dögös gaming cuccokat, a normál PC-ket és kiegészítőket kedvelők pedig új ZenBookokat és VivoBookokat kapnak idén júniusban.

 

Az izgalmak csak most kezdődnek

És ez még csak a start előtti izgalom, hamarosan érkezik az Nvidia, lesz itt még sok gamer márka, új NAS-ok, hálózati eszközök és rengeteg periféria és komponens - igyekszünk mindent megmutatni nektek. Figyeljétek a Computex 2019 aloldalunkat, ahová folyamatosan felpakolunk mindent, amit látunk, hallunk és megtapogatunk, és természetesen videókkal is készülünk, amit többek között Facebook- és YouTube-oldalainkon is megtaláltok. Neki is vágunk, gyertek velünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.