Hirdetés

Jön az első 5G-s laptop



|

A Project Limitless keretében, a Lenovónak és a Qualcommnak hála jön az első olyan laptop, ami a Snapdragon 8cx-re épít, és 5G-s kapcsolatot kínál.

Hirdetés

Az idei várhatóak az első 5G-s laptopok, amelyekbe már a Qualcomm Snapdragon 8cx lapkája kerül. A jelek szerint a Lenovo mindenkit megelőzött, és a Qualcommal közösen a Computexen bejelentette a Project Limitlesst, vagyis az együttműködést az 5G-s laptopokért. 

Hirdetés

Bár a Windows 10 on ARM még mindig nem győzte meg a nagyközönséget, a Qualcomm nem adja fel, és az ARM segítségével betörne a mainstream piacra. Az alacsony fogyasztású laptopokba tervezett Snapdragon 8cx chippel a 15 wattos Core i5-ös processzorokat szorítanák ki. 

A Project Limitless a normál laptopok sokoldalúságát kínálná, 5G-vel feldobva a teljesítményt, javított üzemidővel és állandó adatkapcsolattal. A Snapdragon X55 5G-s modemnek hála a letöltési sebességek akár a 7 Gbps-ot is elérhetik. 

A Qualcomm szerint az első Project Limitless-alapú laptopok már majdnem készek, ezek a Computexen is láthatóak. Alapvetően a Lenovo Yoga C630-ra hasonlítanak, apróbb átalakításokkal. A Lenovo további részleteket a jövő év elejére ígért, így lehet, hogy idén karácsonykor még nem lesz sláger az 5G-s laptop. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.