Hirdetés

A profi felhasználóknak szólnak az Nvidia RTX Studio laptopok



|

Most, amikor erősen vitatható, hogy valóban a Mac-ek a legjobb gépek a grafikusok és videósok számára, jól jön a Studio felhozatal.

Hirdetés

Sokáig úgy tartották, hogy a kreatív szakemberek az Apple masináin tudnak a leghatékonyabban dolgozni, de ez az állítás évről évre egyre kevésbé állta meg a helyét, főleg miután éveken át nem frissült a Mac Pro, illetve a Macbookok sem az elvárható teljesítményt kínálták.

Hirdetés

Az Nvidia most igyekszik segíteni. A Computex 2019 során bejelentették az Nvidia GeForce RTX Studio laptopokat, melyek az Nvidia Studio névre hallgató API-, SDK- és drivergyűjteménnyel kiegészítve a maximumot nyújtják a grafikusok és videószerkesztők számára. A korábban Creator-Ready driverekként emlegetett Studio Drivereket az Adobe, az Autodesk, a Blackmagic Design, az Epic, a Unity és a szoftvereivel tökéletesítették, az alkalmazásfejlesztők a CUDA-X AI szoftverrel automatizálhatnak bizonyos feladatokat.

Az Nvidia állítása szerint az egyik, Core i7-tel és RTX 2080 Max-Q-val szerelt laptop  a Maya és RedCine-X Pro szoftverek használata során hétszer gyorsabb volt, mint a legjobb, i9-es és Radeon Pro Vega 20-as MacBook Pro.

Jelen állás szerint várhatóan az Acer, az Asus, a Dell, a Gigabyte, a HP, az MSI és a Razer fog hamarosan összesen 17 gépet bejelenteni, melyek mindegyikét RTX 2080-nal, 2070-nel, 2060-nal, Quadro 5000-rel (és ennek esetében 16 GB VRAM-mal), 4000-rel vagy 3000-rel szerelik. Fontosnak tartották a stabilitást és a hosszú akksis üzemidőt is, de majd a független tesztek során kiderül, melyik mire képes valójában. Ahhoz, hogy valamely laptop Nvidia Studio minősítést kaphasson, legalább egy Intel Core i7-es, 45W-os processzornak, egy RTX 2060-nak vagy Quadro RTX 3000-nek, 16 GB RAM-nak, 1080p-s vagy 4K-s kijelzőnek és 512 GB-os SSD-nek kell lenni benne. A legolcsóbb gépek 1599 dollárnál indulnak, és júniusban kerülnek piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.