Hirdetés

Radeon grafikával támad az Intel Islay Canyon NUC



|

Whiskey Lake processzort és AMD Radeon grafikát kínál az Intel következő apró gépe.

Hirdetés

A várakozásoknak megfelelően az Intel legújabb kompakt asztali gépébe egy 15 wattos Intel Whiskey Lake-U 4-magos processzor és AMD Radeon 540X grafika kerül. Eddig Islay Canyon kódnéven futott ez a NUC, de az Intel most "NUC 8 Mainstream-G Mini PC"-ként emlegeti. 

Hirdetés

Az apróságba akár Core i7-8565U CPU, Intel Optane memória és dedikált videokártya is kerülhet. Ezzel sok mini PC-t akár játékban is leköröz az apróság, amin van HDMI 2.1, DisplayPort 1.2, három USB 3.1, egy USB-C, gigabites Ethernet port és SDXC-olvasó. 

Sajnos ezúttal nincs SODIMM slot a memóriafejlesztésekhez, a fix 8 GB RAM mindegyik modellben az alaplaphoz van forrasztva. A GPU az AMD Radeon 540X, ami viszonylag olcsó és keveset fogyaszt, igazából az NVIDIA GeForce MX150 ellenfele. Azért az Intel UHD grafikánál erősebb, de rossz hír, hogy ez sem fejleszthető, az alaplaphoz van forrasztva. Ahogyan az Intel Wireless-AC 9560 modul is, ami 802.11ac-t és Bluetooth 5.0-t támogat. 

A tárhely legalább testre szabható, van egy M.2 2280 slot és egy 2,5 hüvelykes foglalat. Az Intel eleinte hat eltérő verziót kínál majd, ezeknél a processzor, az Optane meghajtó, az adattároló és a rendszer típusa változik. 

Aki erősebbet szeretne, annak elvileg még idén jön a Frost Canyon NUC, 25 wattos Comet Lake-U CPU-val, majd 45 wattossal a Ghost Canyon jövő év elején. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.