Hirdetés

Dell monitorok 150 helyett 15 dollárért, tévedésből



|

A Dell egy új monitorát véletlenül 15 dollárért hirdette meg 150 helyett - 140 000 rendelés érkezett, a tajvani kormány pedig kötelezte a Dell-t, hogy ezen az áron teljesítse a rendeléseket.

Hirdetés

 

A Dell véletlenül elárazta egyik online árusított 19 hüvelykes monitorát, amely így 150 dollár helyett 15 dollárba került. A tévedés nyolc órán keresztül élt a webáruházban, ezalatt 26 000 vásárlótól összesen 140 000 megrendelés érkezett.

 

ind_dell_china_1_.jpg

  

Egészen pontosan erről a modellről van szó. Az ilyen hibák nem szokatlanok, és az esetek többségében ilyenkor a gyártók valamilyen kedvezményt biztosítanak a már leadott rendelésekre, vagy, ha kevés vásárlót érint, akkor a meghirdetett áron adják oda a készüléket.

 

A Dell mostani esete azonban kicsit más, hiszen 140 000 darab termékről van szó. Miután a webáruházban kijavították az árakat, a Tajvani Fogyasztóvédelmi Egyesület 471 panaszt kapott az esetről. A kormány úgy döntött, kötelezi a Dellt, hogy a meghirdetett, 15 dolláros áron adja el az említett monitorokat - aki esetleg többet rendelt, annak az elsőt 15 dollárért, a többit kedvezményekkel.

  

Ha a Dell nem követi a kormány kérését, azt Tajvan úgy veszi, hogy a vállalat megsértette az ország törvényeit a méltányos kereskedelmet illetően. A történtek kapcsán a Dell bocsánatot kért az érintett felektől, és megígérte, hogy valamilyen formában kártalanítja vásárlóit.

 

dell_e1909wfp_1.jpg
Ezt a monitort adták 150 helyett 15 dollárért
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.