Hirdetés

1 milliárd dollár a digitális moziért



|

20 000 mozitermet készítenek fel a 3D-s filmekre Amerikában.

Hirdetés

 

Tavaly novemberben már Magyarországon is elindult a 3D-s mozi, amelyet kifejezetten az új, digitális technológiára alapoztak. 

 

Az Amerikai Egyesült Államokban most óriási lépést tesznek a piacon, ugyanis a Digital Cinema Implementation Partners (DCIP) tagjai 1 milliárd dollárt fordítanak arra, hogy 20 000 amerikai mozitermet készítsenek fel a 3D-s technológiára.

 

A digitális mozit és a fenti kezdeményezést egyébként olyan kiadók támogatják mint a Lion's Gate, a Paramount, a Fox, a Universal vagy a Disney.

 

Egyelőre nem szól közbe a Warner Bros. és a Sony Pictures sem, azonban várhatóan utóbbi kettő a Sony 4K SXRD projektoraival szeretné világszerte felszerelni a mozikat.

 

Mindkét fél reméli, hogy a nézőket a 3D-s technológiának hála újra sikerül majd visszacsábítani a mozikba, és kimozdítani a HDTV-k elől.

 

3dcinema004.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.