Hirdetés

1 milliárd dollárból terjeszkedne a Közel-Keleten az Amazon



|

Egy helyi e-kereskedelmi óriás megszerzésén dolgozik Jeff Bezos és csapata.

Hirdetés

Egyre inkább nyújtogatja csápjait a világ minden tája felé az Amazon, november közepétől például már hazánkba is ingyen szállítanak 39 eurós értékhatár felett. A Közel-Kelet azonban egészen más tészta, kevés nagyvállalat tudja itt önerőből megvetni a lábát, Jeff Bezosék is inkább a legnagyobb helyi konkurens megvásárlásával hódítanák meg a piacot.

Hirdetés

A Souq.com gyakorlatilag az Amazon közel-keleti megfelelőjének is felfogható, az Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Szaúd-Arábia és Kuwait mellett Bahreinbe, Ománba és Katarba is szállítanak, termékpalettájukon a pelenkától az iPhone-ig minden megtalálható. Az Amazon állítólag 1 milliárd dollár körüli összeget szán az ügyletre, amiről már a Bloomberg augusztusi pénzügyi jelentése is említést tett.

A történet abból a szempontból is érdekes, hogy a Yahoo még 2009-ben vásárolta fel a Souq.com  tulajdonosát, a Maktoobot, a webáruház azonban nem foglaltatott benne az alkuban. A cégnek azóta igen változatos kihívásokkal kellett szembenéznie, a bankkártyák ritkasága miatt például saját feltöltőkártyás fizetési rendszert alakítottak ki, a logisztika megszervezése pedig még mindig nem egyszerű feladat a Közel-Kelet egyes régióiban. Persze elképzelhető, hogy utóbbi problémával már az Amazonnak kell foglalkoznia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.