Hirdetés

18 éven aluliaknak játékot tilos...



|

Hirdetés

A www.safegamesillinois.org oldalon részletesen ki is fejti, szerinte miért vált szükségessé napjaink elkorcsosodott világában arra, hogy az említett államban kizárólag 18. életévüket betöltött személyek vásárolhassanak olyan videojátékokat, amelyeket kis- és fiatalkorúaknak nem ajánlanak. Ezt hallva azonnal szövetségre lépett a Szórakoztató Szoftverek Szövetsége (ESA) a Videojaték Értékesítők Szövetségével, valamint a Illinois-i Kereskedők Szövetségével, hogy közösen lépjenek fel, ugyanis nem csak a vásárlót, hanem az eladót is ezer dolláros pénzbírságra büntetnék. A törvény ráadásul a hivatalos ESRB mintától eltérően definiálja az "erőszak" és a "szexuálitás" különböző fogalmait.

A törvényhozók a GTA: San Andreasban elrejtett "Hot Coffee" modifikációra is hivatkoztak, amely azonban csak szánt szándékkal csalogatható elő a játékból. Az ESA elnöke szerint egyenesen alkotmányellenes lenne megfosztani a vásárlókat attól a joguktól, hogy cselekedetük teljes tudatában azt vásároljanak, amit akarnak és hozzátette, 2004-ben mindössze 16 százalék volt a kizárólag felnőtteknek ajánlott játékok eladási aránya, pedig a legtöbb vásárló és játékos felnőtt korú.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.