Hirdetés

2017-ben indulhat a Google drónos csomagszállítása



|

Az USA-ban pár éven belül ellephetik az eget a csomagokat szállító drónok.

Hirdetés

A Reuters beszámolója alapján hamarosan megkezdheti a csomagok drónokkal való kiszállítását a Google. A keresőcég Project Wing programjának keretében kifejlesztett különleges drónok sikerrel vizsgáztak az Ausztráliában folytatott tesztek során, a tervek szerint 2017-től kezdve csatasorba állíthatóak lesznek.

Hirdetés


Természetesen a Project Wing drónokat csak kisebb és könnyebb csomagok kiszállítására lehet majd használni: maximum 2,27 kilogrammos terhet bírnak el, a felszállástól a megrendelő gyepéig 30 perc alatt ki kell repülniük.


A Google jelenlegi egyik legnagyobb problémáját a szolgáltatással nem a drónok reptethetőségének törvényi szabályozása jelenti (a vállalat együttműködik az USA szövetségi légügyi hatóságával a jogi rész gyors tisztázása érdekében), hanem a drónok légi irányítása. Muszáj lesz bevezetni egy a drónozós cégeknél kötelezően használandó helyzetjelentő megoldást, ugyanis az elkövetkező években a Google mellett többek közt az Amazon és Walmart is be szeretné vezetni a drónos kiszállítást az USA-ban, így várhatóan ellepik majd az eget a csomagszállító quadrocopterek.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.