Hirdetés

348 milliárd forintos botrány a Toshibánál



|

Az elmúlt hat évben a kelleténél egy picivel több profitot jelentett a gyártó.

Hirdetés

A főnökök mindig jobb teljesítményt szeretnének látni, azonban nem mindegy, hogy az alkalmazottak meddig hajlandóak elmenni a kívánságaik teljesítése érdekében. A Toshiba elnöke és vezérigazgatója most beadta a lemondását, ugyanis egy belső vizsgálat során kiderült, hogy az elmúlt hat év során a részlegvezetők könyvelési trükköket használtak a profit kozmetikázása. Úgy tűnik Hisao Tanaka tisztában volt ezzel, azonban nincs bizonyíték arra, hogy ő adott volna utasítást a részvényeseket megtévesztő üzleti gyakorlat folytatására.

Hirdetés


„A Toshibán belül olyan vállalati kultúra volt, amelyben senki sem szegülhetett ellen a feljebbvalóinak. Ennek következtében mikor a felsővezetés komoly kihívást jelentő üzleti célokat határozott meg, akkor a divíziók elnökei, a menedzserek, továbbá az alattuk lévő összes többi munkavállaló kozmetikázni kezdte a különféle könyveléseket, hogy azok látszólag megfeleljenek a felsővezetés igényeinek” – olvasható a vizsgálóbizottság jelentésében.

Hisao Tanaka
(Fotó: Nikkei)


A hamis könyvelésnek köszönhetően a Toshiba hat év alatt 151,8 milliárd jennel, azaz olyan 347,7 milliárd forinttal túlozta el a profitját.


(Nyitókép: Alexander Kuzmenko)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.