Hirdetés

3D Akadémia nyílt Budapesten



|

Érdekel, hogyan működik a 3D nyomtatás? A FreeDee megnyitotta Magyarország első kifejezetten additív gyártástechnológiára szakosodott oktatási stúdióját.

Hirdetés

A FreeDee 3D Akadémia célja, hogy kapacitásait partnereivel megossza és így lehetővé tegye az érdeklődő intézmények számára, hogy kipróbálják, hogyan tudják az additív gyártástechnológia nagy kapacitású elérhetőségét a legjobban kihasználni és előnyükre fordítani. Az új oktatóteremben lesznek vállalati tréningek, teljes szemeszteres egyetemi képzések, de nyílt kurzusok is, amelyekre bárki jelentkezhet. A szakma elismert oktatói és meghívott előadók saját tudásukon és tapasztalatukon túl többek között a MakerBot oktatási anyagát a 'MakerBot in the classroom' példáit és feladatait is felhasználják majd. A majdnem 200 oldalas feladatgyűjtemény minden MakerBot tulajdonos intézmény számára ingyen elérhető.



A FreeDee Printing Solutions nyomtatófarmja 10 db MakerBot Replicatorból és 1 darab MakerBot Replicator Z18 típusú 3D nyomtatóból áll, illetve egy MakerBot MINI is helyet kapott a teremben. A hálózatba kötött nyomtatókra saját profilja alól bárki, aki rendelkezik megfelelő hozzáféréssel, küldhet akár a világ másik oldaláról 3D nyomtatásokat. A rendszer operátorai indítják és "szüretelik" a nyomtatásokat, amelyeket ugyanazon weboldalon keresztül a gépek webkameráinak és a rendszer jelentéseinek köszönhetően folyamatosan figyelemmel kísérhetnek. A rendszer üzembiztosságát és sikeres nyomtatásainak arányát segít növelni a MakerBot gépek egyedi technológiai megoldása, az okos nyomtatófej, azaz az ún. SmartExtruder. Ez a fej olyan szenzorokkal van felszerelve, amelyek érzékelik a nyomtatószál elakadását, kifogyását vagy a fej eltömődését és egy figyelmeztetés küldése mellett az operátor intézkedéséig szüneteltetik az éppen futó 3D nyomtatást.



A nyomtatók mellett rengeteg bemutatótárgy, és különféle 3D szkennerek is tanulmányozható és kipróbálható lesz a teremben. Utóbbiak között a 3DSystems Sense 3D szkennere és a MakerBot asztali tárgyszkennere mellett az Artec3D népszerű, professzionális eszközei az Artec Spider és az Artec Eva is bemutatásra kerülnek.

Hirdetés


A 3D oktatóterem megnyitóján Simó György, a FreeDee ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Mielőtt a 3D Akadémiáról beszélt volna, bejelentette, hogy október elsejével a FreeDee Printing Solutions es a Gigamax3D, a magyar asztali 3D nyomtatás piac két ismert szereplője együtt folytatja tovább működését. Az új létesítmény elindítását, amely a FreeDee műhelye melletti teremben, a Szentkirályi utca 8. szám alatt kapott helyet, piaci igények indokolták. Az utóbbi évben mindkét csapat rengeteg megkeresést kapott főként egyetemektől, középiskoláktól és nagyvállalatoktól 3D nyomtatási és szkennelési képzésekkel kapcsolatban. Hiszik, hogy a 3D nyomtatás elterjedésének kulcsa a számítógépekéhez hasonlóan az oktatásban rejlik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.