Hirdetés

3D nyomtató és lézervágó a nővérek szolgálatában



|

Végleges alkotói műhelyt kapott a Texasi Egyetem.

Hirdetés

A javíthatatlan buherátorok valószínűleg hallottak már a makerspace névre hallgató helyekről, ezek tipikusan közösségek által üzemeltetett műhelyek. Két céljuk van: egyrészt az alkotók hozzáférhetnek az ötleteik megvalósításához szükséges eszközökhöz, másrészt hasonló érdeklődési körű emberekkel barátkozhatnak, segítséget kérhetnek a projektjeikhez.

Hirdetés


Persze nem csak a szokásos buherátorok, hanem időnként bárki számára jól jöhetnek az alkotói műhelyek. Ezt felismerve a Texasi Egyetem végleges makerspace-t nyitott az intézmény klinikai részén dolgozók számára, így a nővérek és egyéb dolgozók egyszerűen elkészíthetik a munkájuk elvégzéshez szükséges egyszerűbb céleszközöket.

(A kép csak illusztráció)


A tipikusan rendkívül specifikus feladatokra szánt eszközöket nulláról 3D nyomtatóval tudják felépíteni, de például lézervágó is a rendelkezésükre áll, ha inkább meglévő tárgyakat moddolnának. Az elkészült eszközöket természetesen bevizsgálják és fertőtlenítik a használat előtt.


(Forrás: Engadget | Nyitókép: Defence Images)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.